Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Thursday, November 25, 2010

ALYA MAKE-UP!

Paling suka make-up,
bukan pada diri sendiri je, 
pada orang lain jugak.. he he..


Dulu masa zaman belajar,
ada gak request dari kawan2 untuk makeup dinner.
So, dari situ, rasa bertambah seronok nak make-up orang.
Ha ha.. ada la dalam RM5-RM10 per person buat bisnes sambilan ni.
Jadilah.. bukan kejar glamor or duit, 
tapi sebab MINAT. ^^

Ni make-up masa zaman belajar.. bila tengok balik, gelak golek2 seorang diri.. wakaka

Paling tak boleh lupa, 
masa attend satu kursus kat UPM.
Masa tu,
tersampai lambat sikit.
So, kena hukum duduk depan sekali.
Biasalah aku mesti buat simple make-up-->eyeliner, blusher, lipstik
Tiba2, lecturer tu tanya aku,
"Kenapa mesti mekap?!"
Terkejut aku.. ha ha..
Pastu, beliau jawab sendiri, "Memang perlu make-up".
Tahu takpe.. he he..


To make it short,
on that day lecturer tu suruh aku bawak make-up kit esoknya,
sebab dia nak tunjuk perbezaan appearance.
Aku punya job ialah untuk make-up kan semua orang dalam group aku..
Ada lebih kurang 15 orang kot masa tu..
So, kami pon ambik gambar sebelum dan selepas make-over.
& aku memang puas hati.
Lecturer pun bagi RM50.. ^^


So, sebab minat,
& sekarang pun dah keje,
bolehlah join kelas make-up,
belajar teknik yang betul.


Kelas 1st yang aku join,
masa bulan puasa tahun ni.
Eyra Rizal Touch yang anjurkan.
Ni personal make-up class.
Tapi tak banyak pic boleh ambil,
sebab kamera takde bateri.. huhu 


Basically, barang2 mekap yang Eyra guna adalah kryolan stick foundation, bedak dermacolor, dll.. ^^


Eyra sedang membuat persediaan

dengan sifu, Eyra yang berbaju biru di tengah-tengah

with the model for demo make-up, Erin

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...