Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Sunday, January 30, 2011

KUNCI KERETA?

Kisahnya, aku banyak sangat kerja hari tu.
Tengah dalam kelas mengajar,
ada pengumuman pula esok pegawai KPM nak datang check fail.
Oh no..!
Fail panitia tak siap lagi.
Sebab aku bajet KPM nak datang bulan Februari nanti.


Then,
buatlah sikit setakat yang termampu.
Ketua panitia lain cool je macam tak ada apa2 yang akan berlaku.
So,
aku pun buat mana yang penting dulu.


Nak balik rumah,
dah lewat.
Fikir,
aku perlu pergi ke Carrefour,
nak cari kertas kad untuk buat sampul invitation card untuk event Farewell sekolah nanti.
Balik rumah dulu,
nak mandi.


Tiba2,
dah sampai depan rumah,
nak tarik kunci tak boleh.
Try start kereta,
tak boleh juga.
Dah panik dah ni.
Pergi call En. bf mengadu.
Dia suruh tunggu housemate aku balik,
then suruh housemate bawa aku pergi bengkel.
Aku SMS mak juga,
bagitahu mak pasal kejadian.
Ada la beberapa minit juga duduk dalam kereta tu.
Macam2 dah fikir untuk hari esok.. ermm..



  • nak pinjam kereta syu (housemate aku le..) pergi sekolah esok
  • kalau aku nak masuk rumah dulu, kunci tu kena cover dengan sesuatu, if tak pencuri nampak nanti
  • dll

Tiba2,
En. bf call.
Dia tanya,
"cuba tengok gear kat mana tu?"
Aku jawab,
"dekat D la.."
Dia balas,
"laaa.. memang la tak boleh cabut kunci. Pergi tukar P"
Aku,
" huh? baru perasaan.. hahhaahha"


Ouh sungguhlah berserabut kepala.
Inilah yang jadi.
Bila tanya En. bf mana dia tahu sebab gear?
Dia jawab,
sebab dulu dia pun pernah jadi macam tu.. (ouh bukan aku sorang je rupanya.. kikiki)


Kesimpulannya,
rilek2 suda..
hahahhahhaha..



No comments:

Post a Comment

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...