Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Tuesday, February 15, 2011

OUTING GADIS MELAYU

Kak Julie,
MUA yang dikenali semasa join kelas basic make-up dengan kak Farina Mediakreatif tempoh hari,
ada buat iklan di group Akademi MEGA Facebook.
Dia mencari talent berperwatakan melayu untuk outing gadis melayu katanya.
Aku pun trylah mesej kak Julie.
Then, dapat. =)


So, shoot ni adalah sempena CNY. 
Betul2 pada tarikh 3 Feb 2011.


Segala keperluan kak Julie dah bawa.
Aku cuma perlu pakai baju kurung songket saja dari rumah.
Antara yang dibawa oleh Kak Julie adalah buah-buahan, bakul, tepak sireh, kain pelekat & batik, dll.
Kami shoot di sebelah Hotel Pullman, kali pertama aku ke sini.
Siap ada pantai buatan lagi.
Very nice view.


Nak dijadikan cerita,
kami pergi masuk area hotel untuk shoot sebab landskap memang cantik.
Di luar je pun!
Tiba2 kena halau.
Halau secara baik la..
Hahahhahah..
Ni pengalaman pertama lah dihalau.


Next, kami pergi satu dataran, tapi lupa nama dia.
Break makan nasi ayam sekejap.
Then, touch-up dan sambung shoot.
Dapat lah beberapa shot di tangga tu.
Hujan pula.
Tak apalah.
Asalkan dah ada beberapa shot yang cantik pun kira ok lah..
huhuhu.. =)


So, satu gambar je share.. =)




Talent: Alya Syaqiera
Photog: Shamsul Anuar
MUA: Julie Makeover (http://www.facebook.com/profile.php?id=100001328089767)

Wardrobe: Alya Syaqiera
Props: Julie Makeover


-3 FEB 2011-

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...