Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Sunday, May 1, 2011

TOP 5 KE?



Ahhaha... Top 5 kah? ye betullah tu..
Aku masuk WBA Contest 2011 ni pun, 
cuma untuk try luck.
Dapat ni kira luck la.. =)

me the only one with hijab
WBA stands for Wajah Beautiful by AnnaSha.
AnnaSha adalah nama seorang Make-Up Artist (MUA).
Nak tau lebih lanjut mengenai contest ni,
silalah click link di atas tu.

Nak dipendekkan cerita,
aku terpilih sebagai top 10 peserta WBA 2011 1st stage (1st stage je okay.. belum masuk semi-final pun.. =P).
Photoshoot yang pertama telah diadakan pada 24 April lepas untuk pilih top 5,
and one of them is me.
Aku pergi shoot dengan sisa demam yang masih berbaki lagi.
Badan tak sedap,
suara tak ada,
batuk2,
aku gagahkan diri juga pergi sebab susah payah organizer buatkan event untuk kita.
Sedangkan aku sebenarnya dah bekukan segala event pada bulan April semata-mata nak tumpukan pada kerja. =P

Pada hari photoshoot, WBA kolaborasi dengan photographer Adhadi Mohd,
aku telah dimekap oleh kak Ct.
Wardrobe juga tak sempat cari yang baru,
aku pakai saja apa yang ada,
dress hitam putih dari Nichi.
Untuk memecah sunyi warna, 
aku padankan dengan shawl tricolor dan pin kosaj bunga yang turut berwarna hitam.
Maaflah kalau pakai warna suram untuk shoot, sebab itu saja yang ada. =P

Hari panas,
baju pula warna hitam.
Berpeluh-peluh jadinya.
Ditambah dengan keadaan yang kurang sihat,
nak pose pun tak larat.
Gambar pun jadi kurang menarik.
Aku hanya duduk,
sampaikan ada photographer berkata,
senang ya jadi model,
hanya duduk saja dah buat duit... =P
Aku hanya mampu tersenyum.

-THE END-

---------------------------
WBA 1st STAGE PHOTOSHOOT
---------------------------
Talent: Alya Syaqiera

MUA: KCT Rasheed

Photog:
.
.
.

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...