Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Friday, June 10, 2011

LIKE LIKE LIKE

Entah kali yang ke berapa aku masuk contest di Facebook ni.
Hanya mencuba nasib..
Tapi, tak semua rakan2 yang mahu tolong LIKE.
Mungkin mereka rasa rimas dapat macam2 mesej dan wall mereka dipenuhi dengan link2 yang memohon di 'LIKE' kan.


Aku juga dapat banyak link2 yang minta tolong untuk di'LIKE'.
Memang padanlah sebab aku memang selalu suruh kawan2 LIKE gambar aku juga.
Kadang2 aku abaikan saja link2 tu sebab kurang ada masa.
Kalau ada masa,
aku akan LIKE kan saja.
Bukan susah mana pun.


Bagi aku,
jika minta tolong LIKE pun kita tak dapat buat untuk kawan kita,
apa lagi tolong jenis lain yang lebih besar daripada itu.
Mungkin kawan jenis inilah yang akan lari dulu bila kita minta tolong.
Ada juga yang bertanya,
"Apa aku dapat kalau LIKE gambar kau?".
Kadang2 kita tak perasan,
pertolongan datang dalam pelbagai cara.
Orang yang kita tolong hari ini,
mungkin bukan dia yang tolong masa kita memerlukan.
Tapi, yang di atas sana hantar seorang yang lain untuk tolong kita.
As long as kita tolong,
kredit itu tetap ada untuk kita.
So kenapa tak ikhlaskan saja?


Aha.. rambut sama hitam, hati lain2.
Ada aku kisah?
Ha ha.
Nak LIKE, LIKE lah. 
Terima kasih banyak.
Aku doakan hidup anda selalu dipermudahkan,
sentiasa senang mendapat pertolongan apabila dilanda kesusahan.
Iya lah.
Hidup kita bukan sentiasa berada di atas.
Tiba masanya, Tuhan pasti menguji.


Tak mahu LIKE? 
Tak apa.
Tak perlu lah marah2.
Tak perlu lah cakap yang bukan2 (kadang2 cakap bukan2 ada masa, nak LIKE tak ada masa.. la la la~).
Senyum tu lebih bagus dari marah2.
Nanti dapat darah tinggi,
kau juga yang susah kan.
Cepat tua pula.
Ha ha.
Senang2, remove saja dari friendlist. 
Atau block saja? =p


Ada juga yang kata,
organizer contest hanya mempergunakan peserta untuk meraih fans bagi page mereka.
Memang benar tu.
Tapi, kalau anda memang menyampah nak naikkan rating fans page tu,
apakata anda UNLIKE page tu semula selepas tolong like page contestant kerana dia takkan ganggu LIKE pada photo tu.
Kan senang! Kahkah...


Ahaha tulis banyak pun mungkin anda tak baca.
Sini ada iklan sikit.
Contest FB terbaru yang aku join, Pencarian Gadis Warisan oleh Warisan Canteq.
Warisan Canteq merupakan sebuah majalah online dan bakal dikeluarkan dalam printed version pula.
Nak minta tolong kawan2 LIKE my photo ok?
Thanks a lot.. muah2.. =)


ini gambar untuk contest. ok tak? =p


How to vote?


STEP 1 : LIKE Warisan Canteq's page (click on the link below)



STEP 2 : LIKE my photo (click on the link below)


2 comments:

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...