Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Sunday, August 21, 2011

BLOG PILIHAN SAYA IALAH . . .


Sambungan daripada segmen Ben Ashaari. 






Ada banyak blog yang tersenarai untuk dipilih.
Jadi aku decide untuk pilih 10 blog ini secara random okay.


1. BLOG FATEHA

Aku pilih sebab presentation blog dia sangat simple, senang nak baca dengan wallpaper polkadot lagi
. Nama pemilik blog ialah Nur Fateha dari Yong Peng, Johor, Malaysia berusia 19 tahun. Suka membaca buku dan menulis, talkative, dan ambitious. Katanya, "I am not perfect, I am just 99% perfect of my own way". Dia ada banyak hobi, antara yang sama dengan aku ialah surfing Internet, dengar music, dan yang last ni menarik; bergaduh dengan siblings. ha ha.. Antara post2 yang top adalah cara menjawab paper MUET. Bagus budak ni. Selamat berkenalan.. =)


2. IZZATY HEDRY


Aku pilih dia sebab dia tinggal di MRSM Merbok, mengingatkan aku kepada adik aku yang dirindui, yang ambil law di UITM Merbok. Blog pink ni comel, dengan tagline, "Hati tak pandai menipu, itulah nama bila Izzati Hedry berbicara". Sedap namanya, Izzati Hedry. Pemilik blog ni baru berusia 21 tahun, berasal dari Alor Setar. Rajin benar dia ni join segmen dan GA tau.


3. SOLY SOLICIOUS

Aku pilih dia sebab header blog dia sempena Ramadhan oouh comelnya!! Baru berusia 22 tahun dan berasal dari Terengganu.



nice yet simple. like the doodle. 


4. MISZ DEJAVU

Aku pilih dia sebab dia DEGIL *eh eh bukan aku reka, dia yang tulis. he he.. Lain betul dia ni. Sebab tak ikut rules segmen BA yang suruh senaraikan 10 atau lebih blog, tapi gadis berusia 24 ni senaraikan 5 je! Apa2 pun, dia kata biar ikhlas. Betullah tu. Background blog warna hitam, memang memudahkan pembacaan. Mata tak serabut dan overall sangat kemas. Jom lah terjah blog dia sekarang!!


5. NUR HAMIZAH RAIHAN

Aku pilih dia sebab dia nak SPM tahun ni. Lebih kurang pangkat anak murid aku lah ni. Jadi aku nak wish selamat menduduki peperiksaan. Trial SPM lepas raya ni. Jadi jangan beraya sakan ye. Baca buku. Itu lebih penting. He he..


6. SHARING IS CARING

Aku pilih blog ni sebab dia ada banyak tips percintaan. Jiwang ye budak ni. Nama dia Arul dari Segamat, Johor.


7. PILIHAN HATI

Aku pilih blog ni sebab aku nampak perkataan NASYID. Tak pasti sama ada pemilik blog suka bernasyid atau mendengar lagu2 nasyid. Yang pasti, sama dengan aku. Aku juga dulu penasyid sekolah, dan sampai sekarang tak boleh dengar nasyid life, mesti aku rasa aku yang nak nyanyi atas pentas. Empunya blog ni merupakan seorang guru pelatih. =)


8. ONLY ME & ZERO

Aku pilih blog ni sebab dia pun CIKGUU!! Cikgu pelatih katanya.hee.. nama pemilik blog, ialah Mursyid Diey. Woahh unik ejaan nama dia! =)


9. BUDAK LOGAM

Aku pilih blog dia sebab nama dia unik, BUDAK LOGAM buat aku tertanya-tanya kenapa dia pilih nama blog sebegini. Aku sangkakan dia ada kebolehan badan bermagnet untuk melekat sebarang logam di badan, namun aku tak jumpa apa2 berkaitan logam dalam blognya. Nama pemilik blog ialah Udin, dan content blognya adalah pelbagai.


10. LOVETORY

Aku pilih blog ni sebab blog dia COMEL warna purple pula. Dan pemilik blog ni adalah seorang LELAKI!!! I'm so impressed! Rajin betul dia decorate blog. Nama adik ni ialah Ed Faris, berasal dari Terengganu dan baru berusia 15 tahun. Nak PMR lah kan tahun ni? Jadi, good luck!


Tamat sudah 10 pilihan blog. Huh! Semput juga nak pilih 10 blog sebab semua blog pun bagus2 juga! Mungkin next time?

Daa~

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...