Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Thursday, October 27, 2011

SAYA NAK BELI BUNGA . . .


Ouh only 3 weeks left. *banyak benda tak setel lagi ni.. -.-


mahu macam ni.. PINK & PEACH roses. Cantik kan? =)


Kisah terjadi kelmarin,
sewaktu ingin survey harga & membeli bunga pilihan.
Siap bawa majalah bagai untuk mengelak tersalah beli.


Aku,
"Hai, saya nak tanya kalau saya nak fresh flowers gubah macam ni berapa RM ya?" 
*sambil tunjuk design dalam magazine

Auntie kedai,
"Saya tak mao cakap la. Nanti you terkejut."

Aku,
"Berapa?"

Auntie,
"RM 100. Tengok saya cakap pun you dah terkejut."

Aku,
*tak terkejut pun*
"Erm kalau sekuntum rose ni berapa RM ya?"

Auntie,
"RM1.50."

Aku,
"Warna putih ni pulak bunga apa ya? Ada tak kat sini?"

Auntie,
"Tak ingat la nama apa, tak ada kat sini"
*sambil buat2 busy dan kemudian hilang, masuk dalam kedai layan customer lain




Ok bai. Aku tak akan datang kedai tu lagi. Pandang aku macam budak sekolah agaknya. Takkan lah nak pergi kedai bunga pun kena pakai bulu mata palsu, baru dia nak layan? Haih. Donia donia.. @_@

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...