Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Wednesday, December 21, 2011

13 Dulang Hantaran Untuk Pihak Lelaki



Hantaran tunang bagi kepada pihak lelaki untuk majlis tunang kami tempoh hari, DIY oleh mak & DIBANTU sahaja oleh aku.. haha
Tema warna pink dan peach.
For your info, hantaran bagi sekali sahaja.
Jadi, hantaran tunang merangkap hantaran kahwin juga.
Senang, jimat. :D
Jom view. =))


1. Sireh junjung - neneq sponsor sireh Melayu


sireh junjung ni tempah je. bukan DIY. provide sireh sendiri kpd florist.
tapi harga tak sepadan dengan kuntuman fresh pink roses yang sedikit. =( 

2. Sejadah+songkok 


sejadah warna pink purple (bawah)
 & songkok (atas)

3. Sepersalinan (baju nikah) + samping songket 


baju melayu nikah & songket;
all from Jakel


4. Kemeja+slack+neck tie 


2 sides purple pink necktie, blush kemeja, & slack;
all from Bonia

5. Belt+wallet 


aku suka bekas dia yang cantik, sebab tu beli ni.. heheh
belt & wallet from Goldlion (serious tak pernah dengar brand ni! =p)

6. Jam tangan


 masa itu wang. from Seiko.. =))

7. Facial care 


seaweed range facial care;
 from The Body Shop

8. Perfume set


Dunhill Desire, grab from SOGO sale.. =)

9. Kasut 


from Polo Club

10. Buah-buahan 


anggur hijau merah + epal hijau merah.
masam2 manis.. =)


11. Chocolate  


tak sempat cari macaroons,
Ferrero Rocher & Ferrero Rondnoir pun jadilah..

12. American Chocolate cake, sponsored by my Mom 


dengan peach roses, dah nampak macam warna oren pulak

13. Bahulu ikan sponsored by Amy, my friend 


bahulu ikan & 5 orang anak, simbolik kepada zuriat katenye. =D
Ok, dah dapat idea?
C'mon guys.
Next, share yours. 
=)

13 comments:

  1. Hantaran ni u deco sendiri ke? Nice..i still xsure whether to do by myself or just sewa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup menurut penulisan dalam entry ni, buat sndiri lah.. hehe..

      Delete
  2. u, katne beli bowl letak ferero rocher tu? can u pm me? ssyafiqahazmi@gmai.com

    ReplyDelete
  3. thanks..hehe dapat sikit gambaran ape barang2 yang sesuai nk bg untuk hantaran tunang..huhuh

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. bahulu ru sponsor. xpasti leh tmpah ktne.

      Delete
  5. mna nk cari bahulu ikn tu unik la..kt sabah xde..huuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tempah di semenanjung bawa balik ke sabah. hehe.. sy akan cuba tanya mana kawan saya tu tempah ya.

      Delete

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...