Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Friday, December 9, 2011

Checklist Persiapan Majlis Perkahwinan


EVENT DETAILS


1. Date/time: 
Nikah -11th May2012, 9pm
Resepsi -13th May2012/11.00a.m - 3.30p.m (bersanding 12.30p.m)
Bertandang - 20th May2012/11.00a.m - 4.00p.m (bersanding 1.30p.m)

2. Venue: 
Nikah: Bride's residence, Klang
Resepsi: Bride's residence, Klang
Bertandang: Dewan MPS, Sepang

3. Guest Count: 
Nikah: family members around 100(+-)
Resepsi: 1000
Bertandang: 2000

4. Color Theme & concept:
Nikah: lemonade yellow+pastel pink+white+cream
Resepsi: shades of purple+gold+white+cream
Bertandang: shades of green+white+cream


8 - 6 BULAN SEBELUM


Bagi pengantin lelaki dan perempuan:
  1. Berbincang hal-hal perkahwinan (adat perkahwinan) dengan ibu bapa dari kedua-dua belah pihak bakal pengantin.
  2. Menentukan perbelanjaan yang akan dikeluarkan oleh kedua-dua belah pihak pengantin untuk majlis perkahwinan tersebut.
  3. Tentukan lokasi majlis perjahwinan dan menempahnya jika perlu.
  4. Rujuk direktori perkhidmatan perkahwinan (jurusolek, koleksi pakaian pengantin, bunga, kad jemputan perkahwinan dan lain-lain) di majalah, internet, buku atau melalui rakan-rakan yang telah berkahwin bagi mendapatkan gambaran awal. 
  5. Tempah jurusolek/juruandam untuk majlis perkahwinan anda. -deposit done
  6. Mencari rumah baru, sama ada sewa atau membelinya. -beli
  7. Kenalpasti Jabatan Agama Islam, Pejabat Agama Islam Daerah atau badan-badan Islam (swasta) yang berdekatan dengan kawasan anda, untuk mendaftar kursus pra perkahwinan.
  8. Menentukan tema warna/konsep majlis perkahwinan (hantaran, pelamin, bilik tidur dan lain-lain hiasan) yang anda ingini.
  9. Mengenalpasti baju pengantin serta tetapkan bilangan pakaian persalinan yang diingini. (bagi yang bertudung, pastikan anda memilih pakaian yang disediakan sekali dengan pakaiannya).
Bagi pengantin lelaki:
  1. Semak semula jumlah sebenar wang hantaran yang dikenakan, (jika berlaku perubahan pada wang hantaran yang telah ditetapkan pada hari pertunangan anda) dan lain-lain hantaran. - (dah bagi habis masa tunang)
5 - 4 BULAN SEBELUM

Bagi pengantin lelaki dan perempuan:
  1. Menghadiri kursus pra perkahwinan di tempat dan pada tarikh yang telah ditetapkan oleh Jabatan Agama Islam, Pejabat Agama Islam Daerah atau badan-badan Islam swasta.
    Me
    Him
  2. Menempah videografi dan jurufoto untuk merakamkan detik-detik indah majlis perkahwinan anda.
    pre-wedding
    nikah & outdoor
    resepsi & outdoor
    bertandang & outdoor
  3. Membeli rantai tangan untuk acara batal air sembahyang. -done
  4. Membeli cincin nikah untuk lelaki.
  5. Tempah caterer & menu.
    Nikah -dep done to Salamah Catering
    Resepsi -dep & 2nd payment to Sri Anjung Caterer (test food done on 7 Jan)
    Bertandang -his auntie's catering
  6. Menyediakan senarai tetamu yang akan dijemput. -in progress!
  7. Tempah pelamin. -abg Hizam (final fitting on 5th May)
    Nikah
    Resepsi 
    Bertandang 
  8. Tempah DJ & karaoke.
    Resepsi -included in catering package 
    Bertandang 
  9. Pilih lagu untuk resepsi & bertandang.
  10. Tempah kompang.
    Resepsi (pak haji incharge)
    Bertandang -kompang kampung
  11. Jika ingin berbulan madu (dalam negara atau luar negara), tentukan tempat dan budjet untuknya. Segerakan bayaran pendahuluan bagi mengelakkan tempat ditempah orang lain.
  12. Beli/tempah baju family.
    Nikah: perlu ke?? -pakai sedia ada       
    pastel coklat (pihak lelaki) for resepsi 
    purple (pihak perempuan) for resepsi 
    Hijau (pihak lelaki) for bertandang
    coral (pihak perempuan) for bertandang
  13. Beli bunga telur/bunga pahar.
  14. Beli bunga manggar.
  15. Tempah kek 3 tiers.
    -included in catering package 
  16. Beli/tempah doorgift.
    VIP doorgift (paper bag, bekas telur, 1 item)
    Adults doorgift (cake)
    Kids doorgift -sponsored by Idayu my bestie
  17. Tempah henna/inai -deposit done to ned henna
  18. Sediakan aturcara majlis.
    Resepsi
    Bertandang
  19. Sediakan pembahagian tugas.
Bagi pengantin lelaki:
  1. Facial/body treatment:
    Normal facial & spa
Bagi pengantin perempuan:
  1. Menempah tok kadi untuk majlis pernikahan anda.  
  2. Facial/body treatment:
    Facial treatment -8 times in package by Ree's Skin done
    Spa/body treatment
    Hair treatment
3 BULAN SEBELUM

Bagi pengantin lelaki dan perempuan:

  1. Memilih dan mencetak kad jemputan kahwin. 
  2. Tempah banner/bunting. -FOC by Media Surf, Sepang
  3. Tempah signage.-by Cheap2
  4. Tempah poster. -by Fastprint
  5. Mengesahkan tempahan di hotel/dewan/taman termasuk jumlah meja dan kerusi, menu dan sebagainya. 
  6. Melakukan pemeriksaan kesihatan/HIV test di klinik atau hospital. 
  7. Hantar/sediakan legal documents:
    Kursus kahwin
    HIV Test
    Borang Kebenaran Nikah
  8. Pre-wedding photoshoot+save the date video (done on 26 Feb)
Bagi pengantin lelaki:
  1. Maklumkan kepada saudara-mara tentang hari berlangsungnya majlis pernikahan anda.
  2. Mengenalpasti beberapa orang (saudara mara atau jiran-jiran) yang akan menyertai rombongan pihak lelaki.
  3. Facial/body treatment:
    Normal facial & spa
Bagi pengantin perempuan:
  1. Kenalpasti dua orang saksi untuk majlis pernikahan anda. 
  2. Bagi wanita yang kematian bapa, sila pastikan siapa wali nikah anda. Jika anda tidak mempunyai wali nikah, sila dapatkan wali hakim, dari mana-mana Jabatan Agama Islam untuk menikahkan anda.
  3. Intensive facial/body treatment:
    Facial
    Spa/body treatment
     Hair treatment
  4. Tempah band??
  5. Buat I/C baru, tukar alamat
  6. Buat passport.
  7. Beli cadar bilik pengantin & deco.
  8. Beli button badge untuk family.
2 - 1 BULAN SEBELUM

Bagi pengantin lelaki dan perempuan:
  1. Membeli barang kemas.
  2. Tentukan pengapit anda, jika perlu carikan baju yang bersesuaian untuk pengapit anda. 
  3. Menghantar kad jemputan kepada para tetamu yang ingin dijemput. 
  4. Merujuk kepada Jabatan Agama Islam dan Pejabat Islam Daerah untuk proses mendaftar pernikahan anda.
Bagi pengantin perempuan:
  1. Tempah candy buffet untuk resepsi??
  2. Photobooth corner???
  3. Beli sexy lingerie.
3 MINGGU SEBELUM

Bagi pengantin lelaki dan perempuan:
  1. Pastikan pakaian pengantin anda telah siap dan ambil pakaian tersebut jika anda telah berpuashati. 
  2. Pastikan ada seseorang yang akan menjaga barang-barang anda semasa majlis perkahwinan berlangsung. 
  3. Sediakan guestbook corner.
Bagi pengantin perempuan:
  1. Pilih gaya rambut yang anda ingini semasa majlis perkahwinan anda.
  2. Pastikan gaya tudung yang akan dikenakan pada majlis perkahwinan anda nanti.
2 MINGGU SEBELUM


Bagi pengantin lelaki dan perempuan:
  1. Normal facial
  2. Hias bilik tidur pengantin.
  3. Dental treatment
Bagi pengantin perempuan:
  1. Full face threading
  2. Brazillian waxing???
3 - 1 HARI SEBELUM

Bagi pengantin lelaki dan perempuan:
  1. Pasang pelamin.
  2. Membuat sirih junjung dan lain-lain hantaran -dah bagi habis masa bertunang
  3. Sediakan seterika, papan seterika, cermin, jarum dan benang, bagi memudahkan anda jika berlaku kecemasan. 
  4. Jika perlu ingatkan tetamu anda tentang majlis perkahwinan anda melalui telefon. 
  5. Hubungi jurufoto, juruvideo dan lain-lain (kompang, silat dan sebagainya) anda dan minta mereka datang awal pada majlis tersebut. 
  6. Sediakan (packing) barang-barang yang perlu dibawa ke majlis tersebut. Elakkan melakukannya di saat-saat akhir kerana dikhuatiri ada barang yang tertinggal. 
  7. Mandi air panas bersama aromaterapi untuk kesegaran badan. 
  8. Tidur awal dan bersedia untuk menghadapi hari bahagia anda.
  9. Pedicure/manicure.
  10. Pakai henna/inai- ned henna (app. date 10 May, 9pm)
Bagi pengantin lelaki:
  1. Tentukan siapa yang akan menjadi jurucakap bagi rombongan pihak lelaki dan tuan rumah pada majlis pernikahan. 
Bagi pengantin perempuan:
  1. Hubungi hair dresser anda dan minta mereka datang awal pada majlis tersebut.
  2. Kenalpasti siapakah yang akan ditugaskan untuk menyambut tetamu pada hari perkahwinan anda. (begitu juga bagi majlis di pihak lelaki)

PADA HARI PERKAHWINAN

Bagi pengantin lelaki dan perempuan:

 Ambil sarapan seawal tujuh pagi, bagi mengelakkan anda lapar, mengantuk dan tidak bermaya.
 Jangan takut untuk menghadapi hari bahagia anda. Bertenang dan sentiasa senyum.
 Pastikan majlis anda berjalan lancar seperti yang telah dirancangkan.


Bagi pengantin lelaki:

 Pastikan anda datang tepat pada masanya atau sekurang-kurangnya sepuluh minit awal dari waktu yang telah ditetapkan
 Pastikan kesemua hantaran telah dibawa termasuk sirih junjung


Bagi pengantin perempuan:

 Pastikan anda telah bersiap satu setengah jam lebih awal sebelum pengantin lelaki sampai ke rumah anda.

TIGA HARI SELEPAS PERKAHWINAN

 Melawat keluarga dan sanak saudara kedua-dua pihak.


photo from forums.maxima.org



p/s: please drop ur email at the comment box to request for a softcopy of this checklist. tq.


Latest Updated: 3 Jan 2012

Wedding Checklist by Others:

485 comments:

  1. sume pending ni u.. slalu nye part lelaki yg susah nak kompom.. hehe.. its ok.. bnyk time lagik..

    ReplyDelete
  2. dilot> adoii haha ni mmg byk xsiap lg. tau tak belah laki mmg diorg smua express.. kite yg slow mo,, hahahha.. btw saje publish ni utk pnduan b2b yg lain. thanks for coment.. lalala~

    ReplyDelete
  3. Info yang sangat menarik mengenai checklist perkahwinan sebagai panduan bagi mereka yang dah nak kahwin nanti... :)

    Entri Terkini :
    Checklist Persiapan Perkahwinan Bagi Anda Yang Dah Nak Kahwin

    ReplyDelete
  4. sy mmg sedang mencari checklist...punyer la malas nk buat checklist sendiri..hehehe... good info for me yg bride to be nih...tengkiu tuan punyer blog

    ReplyDelete
  5. Checklist yg sgt superb! Sgt membantu..
    I am counting months.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. glad u like it cik anon. =)

      Delete
    2. alya syu nak check list ni..

      ni emel syu.. nursyuhada@pharmaniaga.com

      Delete
  6. alya. i copy ur checklist ya? mintak pinjam :D thanks!

    ReplyDelete
  7. Cik alya, boleh x email kan checklist ni kat saya? Hehehe

    ReplyDelete
  8. salam,
    blh email checklist ni,
    fash4ever@gmail.com

    thank you

    ReplyDelete
    Replies
    1. will email soon. pls keep in touch. tq.

      Delete
  9. Myalurfshecam@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. will email soon. pls keep in touch. tq.

      Delete
  10. nurlsoleh@gmail.com...tQ for ur info...=)

    ReplyDelete
  11. Replies
    1. will email soon. pls keep in touch. tq.

      Delete
  12. sitinor1505@yahoo.com
    checklist yg sgt membantu..
    blh email x..

    ReplyDelete
  13. thx...sgt mmbantu.. counting weeks aje ni.. email sy ek..
    intan_purnama71@yahoo.com

    ReplyDelete
  14. fy_ruez@yahoo.com

    emailkan eh..tq.. ^_^

    ReplyDelete
  15. fy_ruez@yahoo.com

    boleh ke emailkan 1 copy dkt saya...tq... ^_^

    ReplyDelete
  16. Mohon copy boleh??

    Faizah_isz@yahooo.com

    tq (^_^)v

    ReplyDelete
  17. minta tolong email saya 1 copy list ni boleh x??
    thank you so much... =)
    pelangi_ituindah@yahoo.com
    thanks again alya.. :)

    ReplyDelete
  18. nk checklist bleh? yati_003@yahoo.com... thanks..

    ReplyDelete
  19. nak mintak checklist jugak.. ni emailnya
    husna_142@yahoo.com

    tq ^^

    ReplyDelete
  20. velveteenlady@yahoo.com

    ReplyDelete
  21. salam.. sy nk checklist tu, ni email sy, nadiaiza@gmail.com... thank you.

    ReplyDelete
  22. sangat membantu ni, thank you sebab buat checklist ni. ^____^

    ReplyDelete
  23. wawa_rebellious@yahoo.com
    i nak copy checklist ye,thanks!

    ReplyDelete
  24. wawa_rebellious@yahoo.com.i nak copy checklist ye.thanks..

    ReplyDelete
  25. nak copy jugakk..:)

    thanks , sharing is caring..^__^

    aja_eca1515@yahoo.com

    ReplyDelete
  26. sis..mohon mintak checklist..he3..azuralee90@yahoo.com
    thanx =)

    ReplyDelete
  27. sis alya, me nk juge.. ^__^ arasera90@gmail.com

    tenqiu.. =)

    ReplyDelete
  28. alya tolong email kn..
    azimics@yahoo.com...tq

    ReplyDelete
  29. salam..nak minx checklist gak bleh?? :)
    fiza_adiek@yahoo.com.my

    tenkiu..

    ReplyDelete
  30. Salam. Sis, blh email kan utk sy juga x? pls3x =)
    my email : ainayeen@yahoo.com TQ =)

    ReplyDelete
  31. salam... leh emailkan kat saya x checklist ni... thanks...
    rekdah86@yahoo.com

    ReplyDelete
  32. salam... leh email kan kat sy tak... rekdah86@yahoo.com... thanks...

    ReplyDelete
  33. Assalam.. saya nak checklist ni blh..? early planning utk wedding next year..:)
    email: syida.ihsak@yahoo.com

    ReplyDelete
  34. sy nk jugak :)
    nazr1881@gmail.com
    tq

    ReplyDelete
  35. nk gark...thanx..
    ieda104@gmail.com

    ReplyDelete
  36. Salam.. minta copy boleh :)

    kadir.atiqah@yahoo.com

    ReplyDelete
  37. nurfa_nazha@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  38. e_ka1993@yahoo.com

    tengs kak..

    ReplyDelete
  39. hi ..sy tgh mencari! checklist awk sgt lengkap..bleh sent kt emel sy

    rafidah_abdrahim@yahoo.com

    ReplyDelete
  40. Cik alya, kite nk jgk. Hee. pinky_star53@yahoo.com tqvm. :-)

    ReplyDelete
  41. dear..nk checklist jugak!hehe.. nurhanisah.husin@gmail.com :) tq

    ReplyDelete
  42. dear..nk checklist!hehe.. nurhanisah.husin@gmail.com :) tq babe

    ReplyDelete
  43. assalam alya blh x nk checklist yg superb ny?? nurfarahin_rashid@yahoo.com

    ReplyDelete
  44. blh sent kt sy? nurfarahin_rashid@yahoo.com tQ

    ReplyDelete
  45. Alya,sy interested ngan checklist ni.Bole email di furqan_81@yahoo.com ? tq..

    ReplyDelete
  46. nak juga..thanks for your effort sis :)

    nurul@alhq.com.my

    ReplyDelete
  47. Nak juga..thanks for your effort sis :)

    nurul@alhq.com.my

    ReplyDelete
  48. nak 1 coply boleh ke? ismailroslie@yahoo.com. Thanks..

    ReplyDelete
  49. nak softcopy checklist ni bole?thanks alya..

    ReplyDelete
  50. Assalamualaikum Alya,

    Tolong emailkan ke enamuzaffar@gmail.com jika boleh email sebelum jam 1pm esok.tq

    Terima kasih, atas sumbangan anda.

    ReplyDelete
  51. Assalam Alya,

    tolong email ke enamuzaffar@gmail.com jika boleh sebelum jam 1pm 13/11/12
    tq.

    ReplyDelete
  52. good checklist ! waaaa kindly please emel me this tenkiuuu, nuratikahzainol@rocketmail.com

    ReplyDelete
  53. Salam alya,
    Minta soft copy checklist boleh?
    aresaliyana@yahoo.com.my
    tq!

    ReplyDelete
  54. Salam alya,
    boleh minta softcopy checklist :)
    aresaliyana@yahoo.com.my
    tq!

    ReplyDelete
  55. salam alya..bleh mtx sft copy x
    izzatirazak@gmail.com

    thxx a lot,,=)

    ReplyDelete
  56. please send to me the softcopy.. tq really apperciate it
    s.n.nasyitah@gmail.com

    ReplyDelete
  57. salam..nak minta antaq kat email sy bleh tak..cheklist..
    sweetie_eiza@yahoo.com
    tima kasih banyak2..

    ReplyDelete
  58. Salam..good checklist!!, plis send me...email: nora_anzalina@yahoo.com
    Thanks :)

    ReplyDelete
  59. salam...boleh emailkan saya soft copy ni...thank u :)

    aribah_husof@yahoo.com

    ReplyDelete
  60. assalam, boleh email checklist
    tgemelia@yahoo.com

    ReplyDelete
  61. appreciate if u could email me the checklist... thank you ;)

    sweetdina83@gmail.com

    ReplyDelete
  62. mohon share sis misterious_niena@yahoo.com

    ReplyDelete
  63. mohon share sis misterious_niena@yahoo.com

    ReplyDelete
  64. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  65. salam sis,if u dont mind to share this checklist.
    Here is my email ieqafarieqa@yahoo.com.tq:)

    ReplyDelete
  66. salam...sis, nak copy boleh?
    emel sy: eija.yahya@yahoo.com

    ReplyDelete
  67. salam, blh emailkan checklist x? niza6954@yahoo.com

    ReplyDelete
  68. Hye Alya, nak copy.pls send to my email : norihan_ahmadnali@yahoo.com

    tensionnn la lagi 3 bulan nk kawen ape pun xbuat lagi.,masih terkapai2 di awang awangan.hekhek.thanks! :)

    ReplyDelete
  69. hye. nak jugak :)

    norfaizahfaudzi@gmail.com

    ReplyDelete
  70. hye plz send to me this list :) tq. > amieza_virgo@yahoo.com <

    ReplyDelete
  71. Slm...bleh emailkan utk sya jgak? Tq... yer... nor2583@gmail.com

    ReplyDelete
  72. Wow..Nak checklist ni jugak! norzee.brahim@gmail.com... thank u!!! :-)

    ReplyDelete
  73. salam...boleh tolong email ke azwana5056@yahoo.com
    nak buat majlis adik bongsu... :)
    tq in advance....

    ReplyDelete
  74. Salam.. boleh tak send checklist tu kat this email
    cikreen_yassin@yahoo.com.

    Thanks.

    ReplyDelete
  75. salam, boleh email check list ini..
    tQ 4 the list..
    ilyani.ismalia@ymail.com

    ReplyDelete
  76. salam, bley emailkan utk saya? musliha@gapurnagroup.com
    maceehhh

    ReplyDelete
  77. Salam, bley emailkan akak checklist? nak share dgn cousin wedding nye somewhere Aug 2013. Maceehh...

    ReplyDelete
  78. Akak nye email musliha@gapurnagroup.com

    ReplyDelete
  79. assalamualaikum.. boleh email kat sy? suraini_hassan@yahoo.com.my
    tqvm

    ReplyDelete
  80. email saya,,
    Yanyanna_0589@yahoo.com

    ReplyDelete
  81. hi alya. can i have the check-list too? makwe.princewilliam@gmail.com. thank you in advance!

    ReplyDelete
  82. email saya sitizakiah.hasan@yahoo.com. tq. :)

    ReplyDelete
  83. Hai. Sy amat memerlukan checklist ini. Pls do sent to me. Thx :)

    ana_lily86@yahoo.com

    ReplyDelete
  84. checklist yang sangat mmbantu..perfect ;) my emel nurez_loves@yahoo.com tq

    ReplyDelete
  85. Hi.. tolong hantar soft copy checklist ni boleh? My email add is razanita_ishak@yahoo.com .. TQVM

    ReplyDelete
  86. hi dear, can u sent me 1 copy to my email?
    sabi.sumi@yahoo.com

    ReplyDelete
  87. Hye alya..send me the checklist plzzz... :-) tq3! <3
    erdaasnidar@gmail.com

    ReplyDelete
  88. Hye alya..send me the checklist plzzz... :-) tq3! <3
    erdaasnidar@gmail.com

    ReplyDelete
  89. Salam Alya...
    Chcklist yg sgt sgt membantu. Pening mcmana nak wat persediaan dlm 6bulan dr skg. X tunang terus nikah. Hope u can send me the checklist.. Itz mean alot to me. Tq
    [iniemailiana2@gmail.com]

    ReplyDelete
  90. Alya... Sempat ke nak plan 6bulan dr skg.? Tolong email kat i ur checklist. Tqvm
    [iniemailiana2@gmail.com]

    ReplyDelete
    Replies
    1. sempat syg.. awk tmpah baju dulu. tu paling penting. sbb nak kena fitting. kalau x sesuai, perlu masa untuk alter. cari baju dlu ya. bru cari bnda lain plk. =)

      Delete
  91. hi... cheklist ni sgt membantu la., send email please... tq!
    firdausalina@yahoo.com

    ReplyDelete
  92. hi sis..so nice of you to share the checklist and offer to email it. =) i also want to request the soft copy of this if possible. you can send it to me at nadirah.alias88@gmail.com. thank you...

    ReplyDelete
  93. hi sis.. so nice of you to share this. i want to have the soft copy of it also. you may send it to nadirah,alias88@gmail.com. thank you....

    ReplyDelete
  94. hi sis..so nice of you to share the checklist and offer to email it. =) i also want to request the soft copy of this if possible. you can send it to me at nadirah.alias88@gmail.com. thank you...

    ReplyDelete
  95. Alya.. nak jugak... misssofia87@gmail.com

    ReplyDelete
  96. saya pun nak yerrrrrr shida_840607@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  97. hye babe! send me a soft copy please at mieramea@gmail.com ! thanks a lot... jasa mu dikenang! ;)

    ReplyDelete
  98. oh my gucci..sgt detail checklist..bestnye.. nak boleh..really appreciate it :) thanks
    nilzahsrun@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  99. libarima@yahoo.com.my..please send ye.nak jugak.;).tq..

    ReplyDelete
  100. salam alya.boleh emel this checklist to amelia.razmi@gmail.com

    thanks in advance ye :)

    ReplyDelete
  101. salam...

    alya leh email kn checklist ni kt yana_8786@yahoo.com

    thanks :)

    ReplyDelete
  102. salam

    alya leh email checklist ni kt yana_8786@yahoo.com

    thanks ye :)

    ReplyDelete
  103. Salam, boleh email this checklist to izzati1812@yahoo.com.

    Tq very much sis...

    ReplyDelete
  104. Salam, boleh email this checklist to izzati1812@yahoo.com

    tq very much :)

    ReplyDelete
  105. puterizainab@yahoo.com
    thank you in advance!! :)

    ReplyDelete
  106. puterizainab@yahoo.com
    thank you in advance!! :)

    ReplyDelete
  107. slm..blh email to: white10_daisy@yahoo.com

    TQVM..

    ReplyDelete
  108. Assalamualaikum,
    Minta emelkan kpd sy jg ye; ddilayahya@gmail.com
    Terima kasih..

    ReplyDelete
  109. Hi alya. Boleh sy dptkan soft copy checklist dr awk?
    maisarahmahmood@yahoo.com

    ReplyDelete
  110. Salam alya. Nk soft copy checklist jgk bleh?
    maisarahmahmood@yahoo.com

    ReplyDelete
  111. salam...
    minta tlg emailkan kat saya...
    hihihihii
    hdatul@yahoo.com
    terime kasih awak...

    ReplyDelete
  112. salam, softcopy checlist boleh?
    nadearessa@yahoo.com
    thanks..

    ReplyDelete
  113. Hello..minta tolong emelkan softcopy checklist kat saya..
    emel saya : intanloveaziz@yahoo.com
    Thanks :)

    ReplyDelete
  114. pls emel me for the checklist..tq

    emel : waniey_yusof@yahoo.com

    ReplyDelete
  115. hi..boleh tolong emailkan saya checklist? ericuffin26@yahoo.com
    Terima Kasih..

    ReplyDelete
  116. salam pkenalan dr sy.wow! Checklist yg superb! Cik alya yg cumil pliz email sy ya nk gk checklist niey. Sgt complete.hehe. Ni email sy ya. nor.ayue191@gmail.com.tq so much dear :)

    ReplyDelete
  117. tolong email kat sy jugak..
    sitizulaikha@ic.utm.my

    ReplyDelete
  118. salam..cik alya, checklist awk sgt trperinci..boleh x emailkn pd sy jgk? betkidzs@gmail.com..thanks so much!

    ReplyDelete
  119. ahmadfirdaus.uthm@gmail.coom

    appreciated if you email this copy to me for reference and guidance...

    regards

    ReplyDelete
  120. Salam .. Boleh emailkan checklist dr merisik hgga ke mjlis perkahwina ke email reyha5678@gmail.com. tqsm..

    ReplyDelete
  121. mohon send checklist ini di reyha5678@gmail.com. tqsm

    ReplyDelete
  122. Please email sy jgk dear...sgt membantu...tq
    dieyna_46@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  123. salam. hye. bole email kn sy checklist? :)
    pu3_zuriena90@yahoo.com
    thanx yaa :)

    ReplyDelete
  124. me also want. hanyss89@gmail.com
    thanks in advance. :)

    ReplyDelete
  125. Salam..bole email kt sy...nurfarahineein@yahoo.com..tq..

    ReplyDelete
  126. Salam..bole email kt saya..nurfarahineein@gmail.com.tq

    ReplyDelete
  127. Salam..bole email kt sy..nurfarahineein@gmail.com..tq

    ReplyDelete
  128. Salam..bole email kt sy...nurfarahineein@yahoo.com..tq..

    ReplyDelete
  129. Salam..bole email sy softcopy. princessnoty_89@yahoo.com. TQ :)

    ReplyDelete
  130. Assalamualaikum, nak mohon juga soft copy blh?
    nad_wahh@yahoo.com

    ReplyDelete
  131. Assalamualaikum, boleh mohon soft copy?
    nad_wahh@yahoo.com

    Terima kasih..

    ReplyDelete
  132. Salam, appreciate if you can email the checklist to idasyam_8986@yahoo.com TQVM ;)

    ReplyDelete
  133. Assalammualaikum..nak softcopy..plezz:)emaziah85@yahoo.com..tq:D

    ReplyDelete
  134. salam....mohon email hafifi_abdullah13@yahoo.com.smg perkongsian maklumat memberi berkat kpd anda.

    ReplyDelete
  135. Salam..

    ur checklist sounds very useful. nak softcopy.. fareiha@gmail.com

    ReplyDelete
  136. Salam,

    Ur checklist sound very informative.. would u please sent me softcopy.. thanx dear

    ReplyDelete
  137. Nk softcpy too...^^ myrafiq24@gmail.com...thanks dear!!

    ReplyDelete
  138. Salam . can u email me this checklist softcopy . tq ! syazwani.sulaiman@yahoo.com

    ReplyDelete
  139. assalammualaikum...nk softcopy please..tq ~
    saidahnor@yahoo.com

    ReplyDelete
  140. nk softcopy blh...? thanks a lot
    liana192528@yahoo.com

    ReplyDelete
  141. Thanks for the email . May Allah bless you^^

    ReplyDelete
  142. nk mintak soft copy jugak la...boleh tak??
    ni email kte... zilah.wahed539@gmail.com
    trima kasih bbanyak... :)

    ReplyDelete

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...