Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Friday, December 16, 2011

PINK & PEACH ENGAGEMENT COLOR THEME


Walau dah hampir 4 minggu atau sebulan sudah menjadi tunangan orang, tapi aku tetap nak share tentang engagement color theme tempoh hari.


Seperti yang sedia maklum, color theme yang aku pilih adalah peach dan baby pink (or so called, blush).
Kenapa aku pilih dua combination color tersebut?
Segala persiapan dan pemilihan warna dibuat dalam keadaan rushing sebab masa tu sangat sibuk dengan kerja2 sebelum persekolahan sesi 2011 ditutup, plus mengawas SPM pula.
Aku pilih peach sebab ia merupakan warna trend untuk engagement & wedding 2011 (melalui observation sendiri =)).
Dan setelah aku menyelak majalah Pesona Pengantin, aku terjumpa satu dress peach+pink yang sangat cantik, kombinasi warnanya sangat lembut dan menyejukkan mata yang memandang.
Dari situlah segala persiapan untuk pelamin, decorations dan sebagainya bermula.


Satu tips dalam memilih kombinasi warna lebih2 lagi untuk pakaian anda adalah, pilih warna yang betul2 sesuai dengan warna kulit anda dan boleh menaikkan seri apabila anda memakainya. =)


peach+blush+pink pallete

pink and peach engagement dress ideas

blush color theme for bridesmaid dresses

pink veil

dusty pink shoes

pink peach handbouquet

peachy color theme

shades of pink and peach

pink+peach shades
Sweet kan warna2 tu?
Mana tahu anda juga mahu pilih warna2 seperti di atas untuk majlis anda pula?
And now its time to share, warna pada hari pertunangan anda by dropping your link entry.
Aku sekarang sedang perah otak untuk cari color theme for our wedding pula.
=)

p/s: Jangan lupa view entry tentang majlis pertunangan aku di SINI.

6 comments:

  1. hai dear,
    my engagement pon color pink,peach + purple. huhu.
    family belah lelaki purple. mak ayah i pink and also me & my fiance.
    adek2 i peach ;)

    ReplyDelete
  2. tq fatin for dropping by n comment. belah lelaki masa engagemnet i diorg warna maroon.. =))

    ReplyDelete
  3. eh..same la ..my E Day theme is peach pink gak.. waaa~ suwit la kale neh.. = ) goodies bag pon ikot theme..

    ReplyDelete
  4. veil tu cantik laa...ade jual kat mna taw x??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai dear suhada. u boleh try tgok kat kedai2 kain. jakel pun ada rasanya. =)

      Delete

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...