Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Friday, January 6, 2012

CENTERPIECE YANG SESUAI UNTUK WEDDING?



Oh! Sekejap saja masa berlalu. Esok ada meeting dengan caterer majlis resepsi untuk test food! Hari tu dah fikir2 idea chair covers & tablecloth. Dan akan cuba request centerpiece majlis resepsi pula untuk guest table dari caterer. Boleh ke request? Esok baru nak cuba2 tanya.


Centepiece ni adalah hiasan yang diletakkan di tengah2 meja tetamu. Biasanya paling mudah menggunakan bunga. Dan caterer juga biasanya akan masukkan pakej centerpiece sekali dengan makanan, dan rasanya memang bunga artificial yang simple2 je, lagi2 kalau harga pakej yang memang affordable macam pengantin budget seperti aku. Kalau nak yang special sikit, tambah ongkos la kan.. hihi


Aku sangat suka idea dari theperfectpallete.com ni. Dari sini idea bermula, yang sesuai dengan tema warna gold-purple itu. =)

ok yg ni  light plum+gold theme color. Nombor meja & tulisan menu warna gold. Bunga & menu warna light plum.
Tapi tak nak la pakai botol2 tu.. Table no. & menu pun nak ke? tak perlu la kan..hihi..
Tapi suka sangat ni combination color!

Then, Google lagi...
ok yg ni sgt simple (tengok centerpiece je ok!). guna glass letak air & nyalakan lilin.
tp klu nyala api nanti rasa bahang tau. tp suka!
Sesuai untuk any wedding theme color sebab warna yg natural.
photo taken from charlottegeary.com
Floating candle centerpiece
Candles lagi. Oh my i like candles. Boleh nampak bercahaya & hot je majlis kan. haha
photo taken from charlottegeary.com
Masih guna idea lilin.Tapi ada rose dlm glass vase? Alas pula glass dengan cermin, lepastu tabur kelopak bunga. Wow!
photo from defaultdefeat1712.blogspot.com
orange and green weddings
Ni pun guna lilin. Bajet sikit je diperlukan.
Container ni boleh dpt di kedai RM5, lps tu letak floating candles, & tabur fresh flowers sikit.
Warna candles boleh ubah ikut tema wedding. Idea2!! =))
photo taken from charlottegeary.com
Purple orchid, keliling lilin. =))
photo taken from thesweetestoccasion.com
calla lily centerpiece
fresh flowers mmg cantik. Its calla lily.
photo taken from charlottegeary.com
Ok cukup!! Tapi aku nak gold color centerpiece. Apakah yang sesuai?? Google2 ada lah juga jumpa ni. Kalau bunga warna gold, ada ke? haha.. atau vase je warna gold, bunga warna lain? Idea2 cepatlah datang.. =))

lilin. nampak mewah!
photo from blog.myweddingreceptionideas.com
Oh oh ini sangat stunning!! Mana nak cari lilin glitter macam tu??
atau adakah hanya gold beads? sbb beads pun akan nmpak shiny kan?oh wow i like!
photo taken from weddingstoriesri.blogspot.com
diy wedding centerpiece ideas
ok yang ni tin cans balut dengan gold beads. Cantik kan. Lepas tu letaklah bunga warna pilihan.
photo from decoratingstudio.com 
Gold purple Moroccan lanterns.
photo taken from weddingbycolor.com
Ivory and gold.
photo from wanderfuls.com

Mana satu eh. Tengok dululah apa yang caterer offer. Lepas tu baru fikir kalau nak tambah DIY apa2? Erm boleh juga fikir centerpiece untuk nikah pula. =)


with love,
Alya Syaqiera

4 comments:

  1. wahh.rina pun tengah2 pikir nak centrepiece ape hehe

    ReplyDelete
  2. klu smpar DIY teingin gak. mslhnya xde masa & takot xde sape leh tolg aturkan nanti.. huhue

    ReplyDelete

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...