Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Saturday, January 14, 2012

DAY 15 - DREAM WEDDING



Wah!! Dah bersemak-samun dah 30-day blog challenge yang aku join ni. Tak kira! Aku nak sambung gak. Haha..


Sekarang ni kan tengah busy kan buat wedding preps. So bila godek2 challenge ni ada pula ternampak tajuk Dream Wedding. Alamak! Memang sesuaiii sangat dengan situasi aku sekarang ni, yang memang dah lama berangan nk wedding macam ni macam tu!!


Ada banyak sebenarnya konsep dan tema wedding yang boleh dipilih (berdasarkan lokasi). Antaranya; beach wedding, fairytales, taman, dewan, rumah, pool wedding etc..




Aku punya dream wedding adalah dalam beberapa konsep.
Pertamanya wedding dalam taman+fairytales. Penuh deco bunga2 segar, ditambah suasana nyaman, redup dan sejuk. Pengantin datang naik kereta kuda ala2 style Cinderella, taman cantik ala2 Alice in Wonderland ada fountain.. ahaha.. lupakan saja impian tu. Lainlah kahwin dengan anak raja, baru boleh berkehendak macam tu.


Keduanya, pool wedding! Oh my.. aku suka sangat konsep pool wedding ni. Tapi kena sewa tapak pool+khemah la. Yang paling best sebab sebelah air kolam, kadang2 landskapnya macam2 sampai boleh dengar air mengalir. Suasana tenang. Aku pernah pergi survey pool di Botanic Club Resort, Klang. Kebetulan ada persiapan wedding di sana. Memang cantik dan perasaan sangat teruja! Rasa sangat best kalau dapat buat wedding disitu. Nampak mewah. Lepas habis resepsi, boleh terjun ramai2 mandi dalam kolam. Aha.. Tapi aku langsung tak berkeinginan untuk tahu berapa kosnya sebab aku tahu mesti lebih daripada bajet aku. Ada beberapa contoh gambar pool wedding. Tapi yang ni bukan di Botanic Club tu la tau.


walkway
photo from  
projectwedding.com
pool wedding
photo by weddingwire.com
photo from ellada.net

tabur roses dalam pool
photo from 
weddingsquare.com


bridge over pool
photo from 
momentville.com
photo from  projectwedding.com

Haa camne? Suka tak suka tak??! Pool wedding jarang ada di Malaysia. So kalau buat memang best dan terkenang2.. Duhh.. mungkin nanti anniversary boleh buat di pool? =)

Nite.

with love,
Alya Syaqiera

3 comments:

  1. alya..sme la kite pernah gak teringin nk wat pool side wedd..coz kt umah ade taman rekreasi..tp out of my budget...blh gak nk wat tp limited guest je blh dtg..cm x seronok plak kn..huhu..so impian tinggal impian je la..

    ReplyDelete
  2. syu>boleh ramai. khemah kene byk mcm kat rumah.. =))

    axixou> wahh byk duit lehh la wat ats tu.. hiks

    ReplyDelete

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...