Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Tuesday, January 17, 2012

OUH NO!! TARIKH KENDURI SAMA DENGAN BESTFRIEND!



Baca tajuk, pasti faham content entry. Kan?


Hai all.


Baru dapat tahu semalam, one of my bestie zaman study dulu, reception date sama dengan aku! Bukan setakat tu, tarikh bertandang pun sama! Oh sangat frust. Aku tak dapat datang wedding dia, and vice versa. Hmmm... Sampai aku boleh tanya dia semalam, kenapa tak tanya tarikh aku dulu before dia decide tarikh dia. Boleh tak tanya macam tu? haha.. Aku tanya macam tu pun sebab aku bertunang dulu daripada dia (aku tunang bulan 11, dia tunang baru lagi bulan 1), jadi aku sangkakan tarikh kahwin dia pun lambat sikit dari aku, rupanya tidak.


She's a lecturer now. So tarikh yang dia pilih untuk reception dia tu, adalah masa dia cuti. Aku fikir ramai juga kawan2 dapat datang masa resepsi nanti disebabkan tarikh aku tu bukanlah hot date. Tapi, bila dah tahu semalam, aku rasa sangat sedih. Tsk tsk.. Apatah lagi kawan aku, kawan dia juga. So kawan2 lain mesti masing2 berbelah bagi nak datang wedding yang mana satu. Tempat pula jauh2. Jangan dua2 wedding mereka tak datang sudah. huhu


Kami dah janji akan datang wedding masing2. Apa boleh buat. Bila dah tiba masanya, ada pula aral melintang. Masing2 dah bekerja, dan wedding pun kena ikut timing masing2. Erm.. sedih.. sobs =(


Ok bye. 


with love,
Alya Syaqiera 

4 comments:

  1. my fren pn sama ngn rina..huhu..ape leh wat..date bukan die yang tntukan but family too

    ReplyDelete
  2. alya, kite ada alami condition lebih kurang macam ni sebab. siap nanges2. hahaha

    kawan kite tetap nak amek hot date 10.11.12 walaupun dia tak bertunang lagi (skang pun blom tunang).

    kite plak dr sebelum tunang dah bagitahu, kite nak kawen time date tu. nikah 9.11 sanding 10.11. kite dah cakap, kite dah booked macam2 tapi dia kata xkire nak tarikh tu jugak. dia memang selfish sikit. dia kate dewan dah booked tp xconfirm. kite dah pelik, cane pulak dah booked tp xconfirm. last2 kite beralah tukar on ogos je since my parents pun nak buat awal. smlm dia bagitahu kite yg die tukar tarikh sbb 10.11 dah fully booked.

    kite plak rasa nak gelak dan padan muke. jahat x? dah cakap dah. mtk tolak ansur xnak~ sekarang baru mengalah bila kite dah nak setel kan hal dan arrange kan utk wedding prep on ogos~ mencik!

    ReplyDelete
  3. dats y kene plan betul2 kan?macam aja.kitrg always update dgn bff so..xde clash tarikh insyaAllah

    ReplyDelete
  4. rina> yup betul tu, family pun trlibat tntukan tarikh

    dhiera> yeke. sian lak dhiera dah tuka, dia pun tuka gak. huhu.. mmg da tertulis dhiera n dia kawin tarikh tu..

    aja> well.. xtaupun sbnrnya dia nk btunang. dia xgtau pun. tup2 btunang, then i trus tanya bila kawen. dan dia jwb sama tarikh. adoii..xpelah.. xde rzki la nk dtg mjlis dia, dia dtg mjlis i.. huhu

    ReplyDelete

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...