Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Thursday, January 19, 2012

PLANNING CUTI CNY



Hello dear readers.


Ouh sekarang sangat busy dengan kerja, sampai kadang2 tak tahu nak buat yang mana satu sebab kerja terrrlalu banyak. Nak bernafas pun kadang2 tak sempat (boleh?). Aku fikir aku seorang yang rasakan perasaan macam ni. Tapi rupanya cikgu2 lain juga begitu. Memang kerjaya sebagai guru sangat banyak bebanannya. Tapi perkara paling best jadi cikgu ni sebab banyak CUTI! (ko hade?) Huh? Cuti?? Chinese New Year (CNY) dah dekat ni. Yay! Apa plan?


Berjimba dan bersuka ria sudah pasti tolak ke tepi. Cuba lihat WEDDING CHECKLIST di SINI. Ada nampak apa2 perubahan tak sepanjang 3 minggu ni? Tak ada kan? So sebagai wedding planner kepada wedding sendiri, haruslah bergerak dengan aktif masa cuti SEMINGGU ni.. Apa? Cuti seminggu?? Yeahh betul tu. Tapi tak perlu jealous lah. Sebab dua hari cuti tu kami kena ganti, kerja hari Sabtu.. sobs.. 


Antara plan setakat ni:


SABTU: 
confirmkan dewan majlis resepsi
facial treatment
lukis peta lokasi event resepsi

AHAD:
 balik kampung jumpa abah, bincang pasal wali 
beli kain tirai bilik pengantin

ISNIN:
 tempah kad kahwin/banner/bunting
beli cincin nikah lelaki

SELASA:
pergi butik pengantin, tempah/confirm sewa baju, 
pilih jenis kain/warna/beading/veil bla bla..
(app. at 2pm)

RABU: 

survey door gifts di Nilai 3
 beli cadar bilik pengantin
 konfirmkan menu majlis akad nikah. test food?

KHAMIS:
 buat I/C baru
jumpa imam kawasan minta sign borang wakalah

JUMAAT:
spa treatment

SABTU:
folo en. tunang g kenduri kahwin

AHAD:
berehat sambil tonton AJL & bersedia untuk bekerja



Ouh semua pasal kahwin preps? Serious memang dah suntuk sangat! Tinggal 3 bulan 3 minggu sahaja lagi. Tolak kerja + kehidupan semua, kira2 hanya tinggal sebulan suku jelah.. Wuwu.. Doakan aku berjaya buat semua plan yang diatas.


Sekian.


with love,
Alya Syaqiera

4 comments:

  1. nice one!perancangan utk seminggu tu..hihi

    p/s: rajen kamuu balas komen dekat cbox syaz..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tehee.. syaz,.. rajin bls sbb u pun rajin bls kat entry i.. =))

      btw, masa da tak byk utk buat preparation. kne la curi masa buat bnda penting dlu.. =))

      Delete
  2. full with planning~ chaiyok alya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu mesti dhiera.. time cuti je hal kawen boleh buat. klu kje da xleh wat pape.. huhu

      Delete

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...