Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Saturday, January 7, 2012

FOOD TASTING DENGAN CATERER MAJLIS RESEPSI



Hai gorgeous and handsome sekalian!


Memang agak susah jadi wedding planner untuk wedding sendiri, uruskan banyak hal sendiri, lagi2 anak sulung di mana mak ayah tak pernah menguruskan kenduri kahwin, dan tak ada kakak abang. Banyak perkara tak sempat nak fikir semenjak dah start kerja ni sedangkan masa hanya tinggal lagi 4 bulan! Ouh help!


Tapi aku gigihkan diri juga.


Eh jangan nangis! Tu intro je. haha. Tak banyak nak cerita. Cuma tadi jumpa dengan caterer yang aku pernah tulis di SINI, untuk food tasting. Menu dalam entry tu sebenarnya promo untuk 2011. Ada perubahan sikit pada menu dia. The latest punya boleh refer dalam majalah Pesona Pengantin.


Not bad lauk dia. Dia hidang 3 jenis lauk utama sahaja.  Aku sebenarnya nak bagitahu rahsia kat semua silent readers. Aku sebenarnya kurang minat makan makanan kenduri. Kalau pergi kenduri pun, aku akan makan sikit sahaja.. Haha perasan tekak western la konon. Kahkah.. Ermm tapi sebenarnya memang tak tahu kenapa, memang kurang minat. So lauk seperti daging masak hitam, masak kurma, dan acar buah adalah bukan favorite aku. Tapi disebabkan orang tua banyak bagi cadangan untuk pilih lauk itu ini, maka aku perlu turutkan juga. Tak kisahlah. Tetamu yang nak makan kan? Dan aku harap tetamu masa majlis nanti, tak adalah yang macam aku ye. Aku nak mereka habiskan semua lauk tu. Baru puas hati ni. =)


Tadi juga kami bincang deco dewan. Harap semuanya ok. Btw readers/b2b, aku tak reveal caterer mana yang aku ambil ni, aku hanya akan reveal dalam review nanti. Senarai menu juga aku akan update masa review. If anything, boleh terus pm di FB ya. =)


Selamat memilih caterer untuk majlis anda pula.. Daa~


with love,
Alya Syaqiera

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...