Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Sunday, February 19, 2012

PERTEMUAN KEDUA DENGAN CATERER MAJLIS RESEPSI



2 bulan 2 minggu lagi! MashaAllah cepatnya masa berlalu, tanpa aku sempat berbuat banyak perkara. Sungguh terlalu busy dengan hal kerja itu ini. hmm..


Hai readers semua!


Ingat lagi tak aku pergi test food last time, dalam entry INI. Masa tu bincang untuk layout majlis di dewan. As anda semua dah tahu, tarikh resepsi dan tempat majlis aku dah tukar selepas berbincang dengan orang tua. Tempat sekarang adalah di rumah, which means aku kena sewa kanopi pula. 


So tadi pergi untuk bincang mengenai kanopi, layout kanopi, dan mengurangkan sedikit benda2 yang direquest untuk majlis di dewan temph hari.


Caterer provide 4 buah kanopi arabian termasuk dalam pakej. 1 kanopi makan beradab siap underlayer dan chandelier. Yang lain semua  kanopi biasa dengan scallop. So aku minta dua lagi  kanopi tambahan sebab nak letak pelamin je dah makan satu  kanopi. Kemudian, caterer tambah lagi satu khemah kecil untuk menyambut tetamu katanya, khas untuk parents. Summary canopy:
  1. 1 kanopi pelamin
  2. 1 kanopi makan beradab
  3. 4 kanopi tetamu
TOTAL= 6 kanopi



Nak tengok apa lagi dalam pakej, boleh klik bawah ni.






Contoh layout:




Selain tu, before this aku request cheese cake. Oleh sebab dah tukar canopy  sure agak panas, takut kek cair, caterer suggest aku ambil kek butter cream (tapi aku rasa ni lagi cepat cair! ke macam mana??). Meja aku request lebih untuk guestbook corner, hadiah & doorgifts. Itu saja lah setakat ni. So far rasanya tak ada masalah lagi. Any changes boleh update dengan caterer bila2 masa sebelum majlis.


Daa~


with love,
Alya Syaqiera

2 comments:

  1. pakej canopy berapa yunk?

    layout khemah tu sama la kita hihihi

    ReplyDelete
  2. yg ni pakej RM10.80 min sribu pax. tambah 2 khema, 1 khemeh rege rm350. so tmbh lg 700 la.. hehe

    kbetulan layout sama ye. tp buntu nk letak red carpet cmne?

    ReplyDelete

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...