Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Monday, May 7, 2012

FITTING BAJU PENGANTIN (pt. 3) - Baju dah ready! Yay!



Salam all. 


4 hari lagi!!


Memang tak cukup tangan nak buat last minute preparation. Mak sibuk sangat jahit langsir. Aku pula cuba2 design 'sesuatu' hihi. Curi masa sekejap update blog. 


Baju dah ready! Sabtu lepas fitting lagi. Kali ni vendor butik pengantin yang datang sendiri ke rumah bawa baju2 yang dah siap.


1- Baju berinai (P) - kena alter kasi kecil sikit bahagian pinggang dan pinggul
    Baju berinai (L) - seluar kecil, so kasi besarkan
2- Baju sanding (P)- ketat di bahagian punggung, so alter bagi besar sikit. Besar di bahagian lengan, alter bagi kecil.
    Baju sanding (L)- samping & tanjak vendor belum beli
3- Baju malam potong kek (L&P) - SIAP!
4- Baju bertandang (P) - SIAP!
    Baju bertandang (L) - kecil, so kena besarkan


Baju2 lain dijanjikan dapat pada hari Khamis minggu ni iaitu pada hari pasang pelamin nikah dalam rumah. Harap semuanya ok saja.


Overall, puas hati setelah bersedih dan risau baju tak siap.


Daa~~


p/s: teaser tak sempat ambil. =p


with love,
Alya Syaqiera

3 comments:

  1. wah....lagi 4 hari...mesti berdebar kan???

    ReplyDelete
  2. syak!...dup dap dup dap x..haha..gudluck k..tis week kn...semoga semuanya selamat k.

    ReplyDelete
  3. mesti happy rasa nak loncat2 kan. dah lega~

    ReplyDelete

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...