Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Monday, December 17, 2012

Review: Banner, Bunting & Signage for Wedding


Salam & hai readers.

Sambung wedding review.

Banner dan bunting untuk kedua-dua majlis resepsi dan bertandang adalah disponsor dari tempat aku dan en. somi tempah kad jemputan iaitu Media Surf di Sepang, macam dalam entry INI dulu. Kenapa sponsor? Sebab kedai tersebut dimiliki oleh teman sepermainan en. somi sejak dari kecil lagi.. So dia berbesar hati nak sponsor dua item tersebut. hihi..

mengikut pusingan jam dari kanan bawah:
bunting majlis resepsi by Media Surf, signage respepsi by CheapCheap, dan banner resepsi by Media Surf.

Kami dapat 4 sponsor bunting, 2 daripadanya seperti dalam gambar di atas, berwarna ungu adalah untuk majlis resepsi di Klang, manakala lagi 2 adalah berwarna hijau untuk majlis bertandang di Sepang. 2 batang stand untuk bunting kami pinjam dari sini juga. hehe


there, bunting di kiri dan kanan pintu gerbang



2 keping banner sponsor adalah sangat besar, satu untuk majlis resepsi dan satu untuk majlis bertandang. Family aku letak banner di depan simpang jalan masuk ke rumah kami. Nasib baik ada ruangan iklan di simpang tu. 

Terima kasih kepada owner Media Surf sebab dengan murah hatinya sponsor item2 tersebut. Weee... =))

Oleh kerana dah segan dengan owner kedai, aku tempah signage (tanda penunjuk arah) daripada CheapCheap pula. Sebab murah dan cantik2, maka aku order 5 keping signage yang berharga RM60 sahaja. En. somi pergi collect sendiri di Bangi, base kedai CheapCheap. Signage yang diminta seperti dalam gambar di atas, ada burung2 warna putih, berbalas warna ungu, sweet gitu.

Itu saja untuk review kali ni. Sesiapa yang berminat nak tempah item2 tersebut, bolehlah contact vendor2 ini.

Daa~


---------------------------------------
Media Surf (Design & Printing), Sepang
Website | Facebook | Email
---------------------------------------
CheapCheap, Bandar Baru Bangi
Facebook | Email
---------------------------------------


2 comments:

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...