Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Thursday, December 20, 2012

Giveaway #1: Color Block Your Outfits!


Hai girls!!

Haha. Nak juga buat Giveaway (GA) kan. Asyik aku je join giveaway uolls.. Nak juga aku buat giveaway. Motif?? Well.. macam entry sebelum ni, ada preloved item nak di let go. Tapi, nak buat  item2 tu sebagai hadiah melalui GA ni. Jadi GA pertama aku ni dinamakan

COLOR BLOCK YOUR OUTFITS!

Idea GA color block ni datang secara tiba2. So harap ada blogger yang akan join. =)

Color block memang cantik! Aku suka sangat yang colorful2 ni. Tapi jangan simply combine color. Salah combine nanti akan kelihatan lain macam pula. Jom kita tengok gadis2 cantik di bawah ni menggayakan color block.

turban style. paling suka yg ke-3 dari kiri, kombinasi warna lavender & aqua.
photo credit to en.paperblog.com

paling cantik yg tengah2. kombinasi warna pink, fuchsia, orange & peach.
photo credit to fashiondujourdaily.wordpress.com

aku pilih yang paling kiri! kombinasi orange, purple & teal.
photo credit to fashionnetworkseattle.com



paduan 2 warna.
photo credit to en.paperblog.com
kasual.
photo credit to examiner.com


SYARAT


1- Follow BLOG ini | like ENTRY ini | like FB PAGE | follow TWITTER


2- Buat satu entry blog bertajuk "GA by Alya Syaqiera: COLOR BLOCK YOUR OUTFITS!". Tag 5 atau lebih rakan blogger anda (pastikan mereka tahu ya!).


3- Letakkan gambar banner di bawah dan link kepada entry ini sahaja. 

(cara copy banner: drag banner ke search tab> right clik pada banner> copy image)

4- Attach satu atau dua gambar uolls pakai color block outfit & keterangan mengenai gambar. Kalau tak ada gambar, silalah ambil gambar. =)


5- Copy & paste link entry tersebut pada ruangan komen entry ini. Sertakan bersama:


  • nama FB anda (kalau tak ada akaun FB, tak mengapa. masih bleh join if anda adlh  BLOGGER)
  • measurement anda

6- Pemenang akan dipilih berdasarkan gambar yang paling menarik, kreatif & menepati tema.

7- Penyertaan tamat pada 20 Dec 2012 jam 11.55pm.




HADIAH



Tempat pertama


Preloved Zigzag kurung blue color (Payless Kiosk)

Measurement : 
Top - Free Size (fit up till small L) Shoulder - 38CM,Sleeve - 58CM,Bust - +84CM, Length - 77CM
Bottom - Free Size (fit up till L) Length 98CM, Waist 60CM (Min) 85CM (Max)






Tempat kedua



Preloved Long sleeve cardigan blue color with satin ribbon (Free Size)





Tempat ketiga

Oversized clutch black color (Avon)







Saguhati

Blog dimasukkan dalam blog list alyasyaqiera.blogspot.com






Ok. Alasan untuk hadiah preloved di atas. Zigzag kurung terlalu fit dan mengikut badan. Tak pernah pakai langsung. Baru je beli. Long sleeve cardigan pula hanya pakai sekali sahaja dan warna macam tak kena dengan aku. And last sekali oversized clutch masih dalam plastik lagi. Actually aku ada dua. So give out satu untuk GA ni.

Kalau ada hadiah lain, aku akan update kemudian! =)

Bagaimana memakai color block? Here are some reference girls! Cekidaut!! :D





p/s: Gambar2 hadiah akan diupdate kemudian. =)

22 comments:

  1. joined!

    http://miajie.blogspot.com/2012/12/ga-by-alya-syaqiera-color-block-your.html

    ReplyDelete
  2. nama fb : Suzie Yusof

    ukuran free size x? jarang ukur -_-

    ReplyDelete
  3. Hi dear.. Ada tag kamu..:) http://www.aimisyahirah.com/2012/12/segmen-memori-2012-terpahat-di-ingatan.html

    ReplyDelete
  4. sy join..thanks invite.. :)

    http://norofficial.blogspot.com/2012/12/ga-by-alya-syaqiera-color-blog-your.html
    link FB : https://www.facebook.com/puteryputry
    biasanya pakai size L

    ReplyDelete
  5. nak join tapi gambar tak snap lagilah... haha. nanti dah siap,emjayy join okay. btw, nice sangatcolour diorang.

    ReplyDelete
  6. tq invite Jaja..Jaja join !

    http://www.jajasutera.com/2012/12/ga-by-alya-syaqiera-color-block-your.html

    ReplyDelete
  7. saya join

    http://watasin.blogspot.com/2012/12/ga-by-alya-syaqiera-color-block-your.html

    ReplyDelete
  8. http://www.facebook.com/hirose.hana.5?ref=tn_tnmn

    ReplyDelete
  9. nak join !! wait2 esok baru nak amik gambar.. wait yea >.< ..

    ReplyDelete
  10. bismillah ...sue joined ! thanks akak invited ! :)
    http://www.ordinarygurl-sue.my/2012/12/ga-by-alya-syaqiera-color-block-your.html

    link FB : https://www.facebook.com/ordinarygurl.sue?ref=tn_tnmn

    size sue biasanya S to M.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks support GA akak! syg awk..muahh!! all the best 4 u.. =)

      Delete
    2. muahhhh...:D thanks akak -.*

      Delete
  11. Join :) Sorry bnyk gmbr x pe kn? hehe thank you akak :)

    http://sweet-as-mee.blogspot.com/2012/12/ga-by-alya-syaqiera-color-block-your.html

    HRP MNG :)

    FB: Smiley Izzati :)
    Measurement : M / L kot.. hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. slm izzati. mohon baca reply akk pd entry GA izzati tu ya, tq

      Delete
  12. Join.. :)) hrp mng :D

    http://sweet-as-mee.blogspot.com/2012/12/ga-by-alya-syaqiera-color-block-your.html

    Done
    Thank you.. :)) Hrp mng :D :)

    ReplyDelete
  13. assalamualaikum..salam perkenalan...ayong tumpang join ga ye..macam menarik..i love colour block! hehe....
    ni link entry ayong ye.. http://ayongatikah.blogspot.com/2012/12/giveaway-44-ga-by-alya-syaqiera-color.html
    link fb: https://www.facebook.com/ayongatikah.zaid
    saiz: L

    THANKS A LOT!!!

    ReplyDelete

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...