Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Sunday, December 16, 2012

Make-up Tunang: Intan


Hai all.

Tibalah masa hari yang Intan tunggu2 iaitu majlis pertunangannya. Intan request aku untuk mekap dia atas alasan dia nak mekap yang simple sahaja untuk majlis ni. So aku dengan senang hatinya makeup dia. Lepas make-up test haritu dan analisis kelebihan dan kekurangan mekap, kali ni aku dah tahu apa nak buat pada wajah Intan hehe..

Selepas Zohor tadi, aku gerak ke Bangi untuk make-up Intan. Perjalanan sangat lancar dengan bantuan GPS. Tepat jam 2.15pm aku sampai di depan rumah orang tua Intan. Sanak saudara dia dah ramai yang berkumpul di rumah. Majlis dijangka akan bermula selepas waktu Asar.

snap di traffic lite mcm biasa.. kete seblah pun heran. heheh
outfit for today, color block peplum & kain duyung. 
maap takde pic penuh. =)


Masuk je rumah, aku disambut oleh ayah Intan. Bersalaman dengan makcik2 Intan, kemudian aku terus naik tangga untuk ke bilik Intan. Tiba2 terpelecok pula di tangga. Memang clumsy aku ni. Sangat memalukan sebab ada yang nampak. >_<

Sampai bilik Intan, dia tengah mandi. Aku pun mula keluarkan barang2 mekap aku yang hado. Intan siap mandi dan siap berpakaian serba biru, aku pun mula mekapkan dia. Jadi hasilnya untuk hari ni yang boleh up (pic lain tak boleh transfer from BB);

kening guna teknik gam. eyeshadow teknik socket.
photo from my BB with flash.

photo from Samsung SII Intan w/o flash


Lepas habis semua acara, aku pun makan. Sedap2 hidangan yang disediakan. Terima kasih makcik mak Intan tapaukan lauk pauk. hihi..

Tahniah Intan dan pasangan. Selamat bertunang. =)


Customer: Intan, Bangi


4 comments:

  1. thanx alya.. sgt suka.. rasa cantik mcm princess.. :) -intan-

    ReplyDelete
  2. skang alya dah berjinak2 dah nak jadi MUA dh ni~

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg minat sejak kecik lagi dhiera.
      alih2 terjun ke dunia modeling lak.. hihi..
      tp taknak serius lg mekap org.
      just by request saja. =))

      Delete

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...