Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Wednesday, December 5, 2012

What I Bought Today #2: Make-up Stuffs


Hai semua.

Hari ni macam biasa la... masih holiday. Hmmm.. bilalah agaknya nak pergi bercuti ke mana2 ya. Bosan pula cuti sekolah ni tak ada pergi mana2. By the way, en. husben ada kursus harini. So duduk rumah sorang2 dari pagi.

Bakar 2 keping roti dan sapu nutella untuk breakfast. Buat kopi. Online kejap. Oh lupa! Semalam dah janji dengan mertua nak pergi lunch bersama hehehhe..

Bingkas bersiap. Tepat jam 12 tengah hari aku keluar rumah dan drive menuju rumah mertua. Kami lunch di restoran Lawood di Nilai. Mak mertua suka sangat kari di sini. Not bad la bila aku makan. Lauk dia macam di restoran mamak. Tapi yang empunya restoran Lawood ni adalah Kelantanese. =)

Habis lunch, hantar mertua balik. Dan aku teruskan perjalanan ke Jusco Equine. Hehe.. Rasanya Jusco Equine je yang paling dekat dengan rumah. Memang selalu la akan berulang ke sana selain mall2 di KL. Masuk, aku terus menuju ke Sasa dan grab a few items.

Mary-Lou Manizer aka The Luminizer, The Balm. RM72.00
produk ni boleh jadi highlighter, shimmer dan eyeshadow. Banyak kan kegunaannya. Purpose beli ni untuk jadikan highlighter bahagian batang hidung, tulang pipi atas dan bahagian2 muka yang lain yang perlu dihighlight. =)

Face Primer Base Visage, The Balm. RM99.00
Pakai produk ini sebagai base-makeup supaya makeup tahan lama, atau boleh juga pakai produk ni alone untuk dapatkan kulit yang lembut.

Bronzer Bahama Mama, The Balm. RM65.00.
Boleh guna untuk buat shading, atau nak bagi kulit tampak tan.

Eyelash Curler Silicon Rubber, Cecil. RM 4.90.
Untuk bagi bulu mata lentik la uols. 

Jangan risau. Sasa sekarang ada sales. Item2 di atas semuanya ada diskaun dari 10% hingga 30%. So kalau nak beli barang, haruslah time SALE. Barulah jimat gituuu.. 

Till here. =)


No comments:

Post a Comment

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...