Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Saturday, December 29, 2012

Review: Tarian Pengantin Majlis Resepsi


Hai semua!

Sambil tonton Maharaja Lawak Mega 2012, nak sambung review sikit.

Tarian pengantin ni kiranya last minute punya plan jugalah. Sebab nak tengok bajet cukup ke tidak. hihi.. Aku bertemu dengan Azie, pengurus Kirana Dancers (KD) miliknya dan merangkap jurutari KD. Azie ni kawan kepada kawan aku, Ida. Masa aku pergi wedding Ida dulu, masa tu zaman bujang lagi lah, aku tengok meriah sungguh wedding Ida sambil diserikan dengan penari2 cilik ni. So aku pun rasa macam aku nak jugalah penari masa majlis resepsi aku. Dah nama pun kawan kepada kawan, so aku dapat harga murah sikit daripada harga asal. ehehe. Azie juga ada buat pakej silat pengantin, flower girls dan sebagainya.

Azie seorang yang peramah. Aku berjumpa Azie di PKNS Shah Alam untuk membincangkan bagaimana flow penari2 itu nanti waktu hari kejadian. Melalui perbincangan, penari akan berarak bersama pengantin ala2 flower girl. Kemudian mereka akan mengagihkan bunga telur kepada perenjis sewaktu acara menepung tawar dijalankan. Dan selebihnya mereka akan menari.

Penari2 ni memang comel. Tarian memang superb. Pelbagai tarian juga boleh ditari, tapi aku pilih tarian tradisional Melayu sahaja. Majlis resepsi tampak penuh dan tak kosong dengan kehadiran mereka. 

Jom lihat lenggok tari mereka sewaktu majlis respsi di Klang tempoh hari;


















Sesiapa yang berminat dengan Kirana Dancers, bolehlah komen di sini. Aku boleh link kan mereka kepada uolls.

Till here! =)


p/s: Please note that all photos are from my own collections.

--------------------------------

Kirana Dancers, Bandar Sunway

Tel/Whatsapp: 012-6257385 (Azie)
--------------------------------

5 comments:

  1. kompom jd perhatian tetamu llki sbb semua girls y comel2..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe all eyes on them. xkira lelaki atau perempuan.
      diorg pndai menari. =)

      Delete
  2. assalamualaikum sis ,
    Actually my sister is getting married this saturday and kami tgh cari tarian2 yg best .
    so , boleh x klau nk dapatkan number cik azie nie ?
    #hope to hear from you soon :)

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum sis .
    Actually my sister is getting married this saturday and kami tgh cari tarian2 yg best .
    So , boleh x klau sye nk dapatkan bumber cik azie nie ? :)

    ReplyDelete

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...