Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Monday, December 24, 2012

What I Bought Today #3


Hai all.

Haritu masa nak hantar tempah baju, sempat juga cari kain dulu di Nagoya Carrefour Bukit Rimau untuk dijadikan baju. Kisahnya, masa ke Bandung dulu, ada dapat kain batik bandung free satu sebab borong kain banyak2 di satu kedai ni. Kain je. Kain untuk baju tak ada. So kenalah cari kain buat bajunya. hihi.. Kebetulan ada beli kain batik lepas masa di Bandung, so cari kain juga di Nagoya untuk buat baju.

satu kaler lavender, satu kaler mustard. dua2 nak buat peplum. tak tahu peplumnya jadi ke tak. hehe
cost RM48.00 +- 


Aku tak pandai pilih kain. So main ambik je kain2 di atas. Biasanya mak yang pilihkan kain. Aku kurang suka kain yang jarang, yang mana bila nak pakai kena buat lining ataupun pakai inner sebab rasa leceh. Kalau boleh nak pakai selapis je. Makanya, beli yang tak jarang je. =)

Lepas tu singgah di Watson pula untuk beli barang peribadi yang dah habis.

make-up remover for face, eyes, & lips, Silky Girl.
suka pakai yang ini sebab rasa lembut sebab ada vit E & aloe vera extract & make-up senang tanggal.
RM14.31


B.B White B.B Cream SPF 50, Maybelline.
Boleh pakai dia sahaja, atau jadikan base make-up before pakai foundation. Boleh jadi sunblock juga sebab SPF 50 tu!
RM 18.32.


Haa.. yang last ni bukan nak beli sangat pun. Tapi sebab dia barang Purchase With Purchase (PWP). Dengan pembelian RM20 ke atas, boleh beli barang di bawah dengan 40% diskaun.

Gel eyeliner Mini Kit, Clio Professional.
Ada 5 warna; Beige Shine, Star Purple, Golden Black, Golden Khaki, & Dark Choco.
RM79.90 reduced to RM47.94



Ok that's all. Till we meet again! Bye bye! =D



4 comments:

  1. akak tempah peplum berapa ringgit yea? teringin nak tempah .. nak letak lace n manik kat peplum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempah jahit je rm60 kt tempat akk kt klang. tp kalau tambah beading mungkin lagi mahal la. =)

      Delete
  2. Eh nagoya bujit rimau? Family mertua i duk area bukit rimau kota kemuning ni jelah u. Dekat jelah kita eh.

    I tak pandai mekap :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. i shopping merata2 cha.
      mana2 pun boleh area kl, sh alam, somban smua i pegi.
      btw, i xdok bkt rimau pun. =))

      Delete

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...