Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Monday, April 30, 2012

SAVE THE DATE VIDEO =)


**Please pause the music box at the bottom right of this blog before watching. Happy watching. =)




p/s: Special thanks to D Anonymous Photography crews, Mr. Amran & Mr. Tauffik Aris for this wonderfull pre-wedding video. Love it so much! Seronok pengalaman kali pertama berlakon. hehe

------------------------

TERUKIR DI BINTANG

by Yunalis Zarai


Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu
Jika engkau minta satu dunia akan aku cuba
Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti
Kan… kamu…

Sayangku
Jangan kau persoalkan siapa di hatiku
Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu
-----------------------


Wardrobe & props: Own collection
Snake print blazer from Dressing Paula
Yellow mini dress from Padini 
Green colorful dress from Nicci
Pink dress from Nicci
Light grey jeans from Mango

Make-up: 

Location: 
Putrajaya

Cinematographer: Tauffik Aris & Amran Syarifuddin Abdullah
Call/Sms: Tauffik Aris (012-3526172)& Amran (013-7598892)
Email: dafotografi@gmail.com
Facebook page: D Anonymous Photography


with love,
Alya Syaqiera

Sunday, April 22, 2012

FITTING BAJU PENGANTIN (pt. 2) - Baju Tak Siap Lagi =(


BAJU TAK SIAP LAGI


Baju belum siap. Sedih. Dan macam tak nampak bayang baju idaman macam dalam entry Pertemuan Pertama & Kedua dengan Vendor Pelamin.

Ingat lagi tak masa first fitting dalam entry INI? Fitting kali kedua ni tak banyak bezanya pun. Masih lagi cuba fitting baju warna grey, tapi dah di alter sikit. But then jadi ketat pula di bahagian dada. Patch lace pun masih belum disembat. But guest what. Mak aku suka pula baju grey ni. Katanya sesuai betul dengan warna kulit aku dan en. Tunang. Material kainnya juga bagus.

Baju kedua fitting adalah baju sanding warna gold. Tapi hanya rangkanya sahaja. Material guna kain shantung dan bahagian bawah kain net. Belum ada beading, belum patch lace. Leher bulat yang diminta, tapi dapat leher cheongsam. Button kain yang di request di bahagian belakang dan tangan tak ada pun. Sedih juga tengok baju tu sebab macam tak ada progress apa2. Sedangkan baju hari sanding lah yang paling penting. Baju lelaki pula berkedut2 di bahagian butang. Seluar pula saiz kecil. =((

Baju untuk malam berinai warna purple/fig belum siap dan tak nampak bayang. Seluar untuk lelaki jadi saiz kecil macam en. Tunang tak pernah diambil ukuran. =(

Baju yang betul2 dah siap hanyalah baju bertandang warna hijau yang akan dipakai pada 20 Mei. Manakala baju lelaki belum siap lagi dan tak nampak bayang. =(

Banyak plan fikir dalam kepala ni kalau baju tak siap atau jadi tak cantik apabila siap. Tapi plan tu belum boleh hebah lagi.

PERUBAHAN PELAMIN


Pelamin ada sikit perubahan. Oleh sebab aku tukar venue wedding daripada dewan ke rumah, makanya pelamin tak boleh guna tiang silinder sebab tak muat masuk dalam khemah. Jadi, tiang silinder akan dipasang di rumah belah lelaki. Manakala untuk pelamin nikah akan guna bongkah kayu macam masa nikah, dan pelamin berkeluk ala Moroccan akan dipasang untuk pelamin sanding. 

Apa2 pun, hal pelamin aku tak fikir sangat dan tak kisah, sebab dah distract dengan baju yang tak siap. -(

Next fitting baju pada 5 May, iaitu 5 hari sebelum hari wedding. =(

17 more days to go. =(

with love,
Alya Syaqiera

Thursday, April 19, 2012

Review: Kad Jemputan Kahwin Murah!



Hey all.


TEMPAHAN KAD


Kad jemputan kahwin aku tempah di Media Surf, Sepang. Owner kedai adalah seorang Melayu dan merangkap kawan sejak kecil kepada en. Tunang. Aku tak kisah kad jemputan akan jadi macam mana pun, asalkan murah atas alasan tetamu akan buang selepas majlis kerana tujuan pengutusan kad adalah untuk jemputan rasmi dan juga sebagai rujukan peta lokasi. Jarang sekali tetamu akan simpan kad jemputan kahwin sebagai koleksi. Dan kad yang cantik dan harga murah memanglah menjadi pilihan hatiku.


DESIGN KAD KAHWIN


Untuk design, aku nak yang simple sahaja. Dan daripada rujukan daripada majalah Pesona Pengantin, aku memang suka kad kartun2. Sangat comel okay! Bila tiba di kedai cetak, aku tunjukkan contoh kad yang aku mahu, dan owner kata dia boleh buat, aku rasa nak lompat gembira! Kad jemputan kahwin kami combine belah lelaki dan perempuan, sebab lebih jimat. Kalau berasingan, harga agak mahal. Design untuk kad bagi kedua-dua belah pihak adalah sama, cuma warna sahaja berbeza iaitu mengikut warna tema di rumah masing2 iaitu purple belah perempuan, manakala hijau bagi belah lelaki. Ayat al-Quran sebolehnya aku nak elakkan kerana jika kad dibuang merata2, kan dah berdosa. =)


ini muka depan kad belah aku.
yang belakang tu envelope dia.

MATERIAL KAD KAHWIN


Dari segi jenis material yang digunakan, ada dua pilihan iaitu: 

  • art card 260gsm (kad keras) dan 
  • art paper 128gsm (glossy paper full color). 

Art card lebih mahal berbanding art paper, beza dalam 20 sen macam tu. Jadi, aku pilih art paper sebabnya sama seperti perenggan pertama di atas. =)


JUMLAH TEMPAHAN KAD


Bagi jumlah tempahan kad pula, pada mulanya, aku hanya mahu 500 keping kad sahaja memandangkan jemputan di rumah aku adalan 1000 orang, manakala belah en. Tunang pula, dia mahu dalam 2000 keping kad (walaupun jemputan dia 1500 huhu...). So kami decide nak tempah dalam 2500 keping kad. Tapi rupanya satu rahsia di reveal oleh owner kedai, harga tempah 2500 keping sama dengan 3000 keping (kadang2 owner mana2 kedai percetakan takkan bagitahu perkara ni sebab mereka nak untung). Sebab cara mereka bisnes adalah dalam gandaan 1000, 2000 dan 3000 dan seterusnya. Makanya lebih baik kalau kami tempah 3000 keping je. Rugi kalau tak ambil baki lagi 500 tu. =) 


ENVELOPE KAD KAHWIN


Bagi envelope pula, designnya sama dengan kad, cuma printing 1 color sahaja. Dan, harga setem untuk envelope bercetak adalah 80 sen ok. Mahal tu. huhuhu..
Nasib baik tak banyak sangat kad yang perlu di pos. =)


HARGA KAD KAHWIN


Total cost untuk kad semua ditanggung oleh en. Tunang. hihi.. Let's check the price!


harga kad art paper 3000pcs  = RM 650
harga envelope 3000 pcs         = RM 330
4 bunting                                    = FOC
2 banner                                     = FOC
_______________________________
                            TOTAL = RM 980
_______________________________


Jadi harga bagi seunit:

1 kad + envelope = RM980 bahagi 3000pcs    = 33 sen sahaja
1 kad + envelope + setem = 33 sen + 80 sen = RM1.13 shj


Jimat! Misi berjaya! Yay!


Daa~

p/s: Harga aku mungkin berbeza dengan harga jualan sebenar sebab owner kedai dan en. Tunang adalah kawan sejak kecil dan tinggal sekampung. hihi =)


--------------------------------
Media Surf (Design & Printing)
Website | Facebook | Email
--------------------------------


with love,
Alya Syaqiera

Monday, April 16, 2012

JUMLAH WANG HANTARAN, TAK PERLULAH HEBAH :)



Hey all.


Hari ni facial appointment kedua terakhir dah selesai,menunjukkan tarikh penting semakin hampir. :)


Perkara biasa:

KAHWIN UMUR MUDA
"ish! muda-muda dah kawen, ini mesti ade buat benda tak baik ni... tah-tah dah termengandung!"

KAHWIN UMUR LAMBAT
"ish! dah tua baru nak kahwin, tu la muda-muda tak nak kahwin, org dah beranak-pinak dia baru nak kahwin... tak laku kot!"

KAHWIN BUAT MAJLIS KECIL
"ish! ni kahwin ke apa? kedekutnya, makanan pun entah apa-apa. bukan selalu, buatlah besar sikit!"

KAHWIN BUAT MAJLIS BESAR
"ish! besarnye majlis... kalah anak DATUK. nak berlagaklah tu, macam anak dia je nak kahwin kat dunia ni!"

Dan sebelum kahwin, orang sibuk bertanya "berapa wang hantaran?" Kemudian...


KAHWIN HANTARAN MURAH
"ish! murahnya hantaran dia, ni mesti sengkek ni!"

KAHWIN HANTARAN MAHAL
"ish! mahalnya? nak jual anak ke apa?"



Senyum je lah. Bagi aku, soalan tu tak patut ditanya. Apa perlunya menjawab soalan yang tak mendatangkan faedah kepada sesiapa. Lebih baik berdiam diri, sebab lumrah masyarakat kita, kalau hantaran rendah bakal dikutuknya, kalau hantaran tinggi akan dikutuk juga, "lawa sangat kah kau nak letak hantaran tinggi tu??" So buat apa nak tanya jumlah wang hantaran orang? Dan apa pentingnya aku nak menjawab soalan tu? Nak gelak pun ada bila ditanya soalan tu berkali2. Aku tak peduli sangat pun, kerana mungkin mereka hanya ingin tahu.


Bagi aku, wang hantaran tu adalah wang hangus buat kenduri. Pihak perempuan perlu mengadakan kenduri akad nikah dan hari langsung. Tak kiralah berapa pihak lelaki sanggup bagi, kalau lelaki mampu bagi tinggi, bagilah. Dan kebiasaannya, lelaki yang betul2 mahu berkahwin akan setuju dengan nilai wang hantaran yang telah diusulkan oleh pihak perempuan. Dan pihak perempuan juga harus meletakkan nilai yang wajar mengikut kemampuan si lelaki. Ada juga ibubapa perempuan yang meletakkan nilai wang hantaran yang rendah kerana mereka mampu untuk sponsor kenduri untuk anak mereka, sementara maskahwin dinaikkan nilainya.


Aku tak kisah di cop sombong. Kalau sesuatu persoalan tu boleh membawa keburukan bila dijawab, aku takkan jawab. Aku lebih senang berdiam dan buat hal sendiri. Daripada bercakap sesuatu yang boleh menyakitkan hati orang sebab aku tahu mulut aku tajam. (??) :)


Kesimpulan, tak payah lah sibuk nak tahu berapa jumlah wang hantaran orang lain. Bukan kita dapat pun duit tu. Hihi.


Ok, till here.

Published with Blogger-droid v1.7.4

Sunday, April 15, 2012

SHOPPING BAJU PENGAPIT



Salam semua.


Hari ni satu lagi hal wedding dah selesai. Baju pengapit dah setel. Yay!


Plan awal warna baju pengapit mengikut event ialah:


Nikah: Pink
Resepsi: Purple
Tandang: Coral 

Tapi memandangkan pengapit lelaki iaitu adik kepada en. Tunang, dah siap2 beli baju (grrrr.. geram gak tak bincang dulu), makanya aku hanya mengikut sahaja warna yang telah dibeli.

Nikah: -
Resepsi: Cream
Tandang: Hijau pucuk pisang

Dan pada awalnya nak belikan dua pasang baju as a gift kepada pengapit aku, tapi dia bawa dua pasang bajunya berwarna cream dan hijau untuk dilihat sama ada sepadan atau tidak dengan baju pengapit lelaki. Baju kebaya cream dan kain batik warna gold dibeli dari Bandung memang sangat cantik dan sesuai dengan baju Melayu lelaki, manakala baju hijau pula agak berbeza ronanya dengan baju lelaki. Alhamdulillah, mungkin kerana dia faham tahap ekonomi aku agaknya, so bolehlah save sikit. Aku belikan dia sepasang baju hijau dan tudung sebagai tanda terima kasih sudi mengapit aku. Harap dia suka.. hihi

bukan baju ini.. =)

Untuk majlis nikah pula, mungkin adik aku saja yang akan mengapit kerana majlis diadakan pada hari Jumaat malam yang membataskan sebilangan rakan2 untuk hadir memandangkan pada siang harinya adalah hari bekerja.

Kami terjah Maju Junction dan jalan TAR untuk cari baju. Bila masuk di satu bangunan Medan apa ye, aku lupa, ada promo mandi bunga. Katanya sediakan 7 jenis bunga dan akan dibacakan, kemudian mandi sendiri di rumah. Dah lama cari mak andam yang boleh buat mandi bunga, tapi baru ni jumpa. Boleh percaya tak mandi bunga ni? =)

Maka boleh 'tick' item baju pengapit! 26 days to go before jadi puan! =))


with love,
Alya Syaqiera

Saturday, April 14, 2012

ANUGERAH NASYEED.COM 2012





Alhamdulillah.. tamat sudah Anugerah Nasyeed.com (ANC) 2012 yang belangsung malam tadi jam 9 malam dan tayangan tertunda 10 malam di TV AlHijrah. 


Overall bagi pendapat aku program ni memang berjaya. Namun kalau ada ditambah dengan ucapan daripada setiap pemenang, dan juga lagu iringan yang menggunakan lagu pemenang sendiri ketika pemenang berjalan ke atas stage untuk mengambil hadiah, lagi best. ehe


Kali pertama aku menyertai program TV dan sedikit sebanyak dapat menambah pengalaman. Aku usher di bahagian bawah kiri stage. Memandangkan kebanyakan pemenang duduk di sayap kiri dewan, makanya banyak kali juga aku usher mereka. Pada mulanya aku berjalan menghalang kamera untuk shoot pemenang, kemudian di tegur oleh cameraman supaya berjalan di belakang kamera. Makanya aku hanya tunggu di tangga, dan mempersilakan mereka naik ke atas stage sahaja. Antara artis yang hadir, kak Aishah, Mawi, Ustaz Don, Ustaz Akhil Khay, Irma Hasmie sebagai pengacara majlis, dan banyak lagi.

Keputusan penuh ANC 2012 adalah seperti berikut:

Pemenang Kategori Nasyeed Cinta
Lagu : SAAT LAFAZ SAKINAH
Artis : FAR EAST

Pemenang Kategori Nasyeed Perjuangan
Lagu : BEBAS PALESTIN
Artis : RABBANI, INTEAM, SAUJANA, NOWSEEHEART

Pemenang Kategori Nasyeed Amar
Lagu : BERJALAN TANPA HENTI
Artis : DEVOTEES

Pemenang Kategori Nasyeed Sirah
Lagu : SUMAYYAH
Artis : HIJJAZ

Pemenang Kategori Nasyeed Munajat
Lagu : MENANTI DI BARZAKH
Artis : FAR EAST

Pemenang Kategori Nasyeed Selawat
Lagu : BINNABIL HUDA
Artis : UNIC

Pemenang Kategori Video Muzik Terbaik
Lagu : PEDOMAN
Artis : NORA feat. VOICE OF UMMI
Pengarah : ERAMA CREATIVE SDN BHD

Pemenang Kategori Susunan Muzik Terbaik
Lagu : DIA MUHAMMAD
Artis : INTEAM
Penggubah : ALONG EXISTS

Pemenang Kategori Persembahan Vokal Terbaik
Lagu : INIKAH PETANDA
Artis : RABBANI feat. MAWI

Pemenang Kategori Lirik Terbaik
Lagu : MENANTI DI BARZAKH
Artis : FAR EAST
Penulis Lirik : ITO LARA

Pemenang Kategori Lagu Terbaik
Lagu : DIA MUHAMMAD
Artis : INTEAM
Penulis Lirik & Komposer : FRIZDAN


who else, this's me.. i'm wearing Shasmeen Sakura shawl & maxi,
all sponsored by Radiusite. =)
Tahniah kepada Nasyeed Edutainment yang berjaya menganjurkan program. Tahniah juga kepada semua pemenang. Terima kasih kepada kak Farina Basnee from team Mediakreatif untuk make-up saya yang cantik, dan Radiusite untuk sponsor jubah turquoise dan shawl Shasmeen Sakura warna pink itu.

And the best nasyeed group malam tu bagi aku, tetap forever Raihan. =D

ketika sedang bekerja. =)

Jangan lengah lagi, jom tengok ANC di youtube sekarang! (Sesungguhnya sangat kelakar tengok diri sendiri dalam TV walau terselit sikit je..kihkih)




with love,
Alya Syaqiera

Friday, April 13, 2012

ANUGERAH NASYEED.COM 2012 (REHEARSAL)



Salam semua.


Semalam full dress rehearsal untuk Anugerah Nasyid.com (ANC) 2012. Aku sampai di dewan TV AlHijrah pukul 5 petang selepas kerja, padahal rehearsal bermula jam 8 pagi. Tapi nasib baik menurut usher yang lain, mereka tak ada rehearsal sangat pagi tu. Ye. Aku jadi usher. Tu pun bertugas down stage sebab aku datang lewat fitting baju pada hari Isnin lepas sebab tunggu habis kerja, yang atas stage semua yang datang fitting pagi. Bercuti untuk kerja luar? Itu bukan aku. Kerja hakiki lebih utama. :)


4ykpr.jpg
first time jejak kaki ke sini. nama je keje KL. =p


Rehearsal malam mula tepat jam 9.30 malam. Kami dimekap simple, dan memakai jubah daripada Radiusite. Banyak artis nasyeed yang baru dan lama yang hadir untuk rehearse. Bayangkan dulu masa matrikulasi aku jumpa In-team, masa sekolah jumpa Nowseeheart, baru sekarang jumpa lagi. Wajah mereka tetap maintain macam dulu!


4ykpr.jpg
In-team & UNIC if tak silap. =p

Dan bercakap tentang nasyeed, aku memang suka iramanya. Aku suka menyanyi tak kiralah genre apa. Ingat lagi dulu masa di sekolah, kami ada grup nasyeed. Nak masuk grup ni mesti audition dulu dengan ahli senior. Semasa aku di tingkatan 4, senior yang nak tinggalkan sekolah selepas SPM akan cari pelapis baru untuk grup. Biasanya kami akan buat pesembahan dalam banyak event yang dibuat di aspuri. Malam Gema Mujahidah 2003 turut dilangsungkan masa aku form 5 untuk mencari pelapis kami. Dan sekolah turut adakan event MANIS 2003 atau konsert nasyeed. Masa tu antara artis yang hadir seperti Raihan dan Brothers. Tamat persekolahan, aku suka pergi konsert nasyeed dan berjumpa dengan artis in person. Huh. Saja type panjang nak imbau kenangan yang sangat manis untuk diri aku.


masa perform dolu2. =)
And berbalik kepada ANC, for the very first time Nasyeed Edutainment menganjurkan event ni, so no wonder kalau ada lebih kurang sana sini. Aku tak peduli semua tu sebab aku faham. At least selepas mereka post mortem hopefully dapat diperbaiki kelemahan pada masa hadapan.


So guys, jangan lupa tonton ANC malam ini di TV AlHijrah jam 10 malam. Jangan pandang genre nasyeed sebelah mata, sebab banyak beza nasyeed dulu dan sekarang. Nak tahu apa beza? Tonton persembahan malam ni. :)


Published with Blogger-droid v1.7.4

Wednesday, April 11, 2012

SEBULAN LAGI...



Tinggal sebulan genap. Rumah masih kelam kabut renovate sana sini. Persiapan perkara remeh masih giat dijalankan. Cuma masa macam tak cukup. Kan best kalau dapat cuti sebulan. =PP


with love,
Alya Syaqiera

Tuesday, April 10, 2012

SELESAI URUSAN SURAT KEBENARAN NIKAH DI PEJABAT AGAMA :)

Salam semua.


Alhamdulillah..Baru pulang dari PAID (pejabat agama Islam daerah). Surat kebenaran nikah dah diuruskan, siap dan dapat tadi. Walaupun tiba di sana agak lambat, tapi dah rezeki dapat juga uruskan. Urusan kebenaran nikah sebenarnya sehingga jam 4.30pm sahaja. Aku sampai lewat 5 minit. Inilah yang dikatakan peraturan yang manusia buat, boleh dipermudahkan dengan budi bicara. Nombor giliran pun tak payah ambil, tapi layanan yang sangat baik diberikan. Servis tip top. Hihi.


oh ya, jangan lupa untuk bawa RM10 untuk bayaran borang kebenaran nikah. Aku juga diberikan satu borang lagi yang perlu diisi dan diserahkan kepada wali nikah seminggu sebelum tarikh nikah.


Lega sangat.. Hati dan otak pun rasa sangat lapang bila masalah dah selesai. Dah boleh kahwin la ni. Hihi :)

Published with Blogger-droid v1.7.4

Saturday, April 7, 2012

PERTEMUAN DENGAN PENOLONG PENDAFTAR NIKAH



Hai all.


What a relief. Akhirnya dapat juga bertemu dengan ustaz, PPN (Penolong Pendaftar Nikah) di kawasan aku. Dah berminggu2 juga stress fikir mengenai wali nikah. Berkali2 juga cuba menghubungi ustaz, namun tak pernah dapat bercakap dengan beliau. Ada juga aku SMS, beritahu aku nak berjumpa dengannya untuk mendapatkan tandatangan beliau, tapi katanya, 

"pujuk wali datang juga sebab wali masih hidup"

Gugur air mata aku ketika itu sebab terasa payahnya nak bernikah disebabkan hal2 sebegini. Masalahnya, ibu bapa aku dah berpisah. Bila aku rujuk di pejabat agama, kata pegawai di situ, jika ayah kandung tak boleh datang untuk menjadi wali, aku perlu mendapatkan tandatangan kebenaran PPN sebelum ayah kandung aku boleh tandatangan pada borang wali dan wakalah wali (mewakilkan wali kepada orang lain). Kemudian aku terpaksa tunggu selama dua minggu kerana ustaz menunaikan umrah. Sepanjang2 itu, hidup tak tenang kerana masih kabur tentang prosedur.

Akhirnya, aku dan mak mohon bantuan jiran merangkap ketua taman di situ, Tuan Haji untuk menyampaikan permasalahan kami kepada PPN. Agaknya kerana Tuan Haji menolong (sementara Tuan Haji dan ustaz merupakan kawan), barulah kami diberi peluang untuk tahu prosedur yang bolek dilaksanakan bagi masalah tersebut. Ustaz merupakan seorang yang sangat serius. Agak sukar untuk aku berkomunikasi dengan beliau. Rasa nak menangis masa tu pun ada sebab banyak soalan yang aku nak tanya, terpaksa aku pendam. =(

Prosedurnya:
  1. Aku bawa borang permohonan nikah perempuan bersama dokumen sokongan untuk ditandatangan oleh PPN. 
  2. Kemudian, borang wakalah wali tidak ditandatangani oleh PPN kerana perkara tersebut akan dilakukan semasa akad nikah. 
  3. Seterusnya, aku bawakan borang wakalah wali kepada ayah kandung aku untuk ditandatangan. 
  4. Ayah kandung juga perlu akad wakil wali kepada PPN melalui telefon sahaja sudah memadai. 
  5. Borang yang telah siap ditandatangan oleh ayah kandung dibawa pula ke PAID (Pejabat Agama Islam Daerah) bersama2 dengan borang permohonan nikah lelaki untuk mendapatkan surat kebenaran berkahwin.
  6. PAID akan mengeluarkan surat kebenaran nikah.
  7. Borang permohonan nikah yang telah siap disemak oleh PAID beserta dengan surat kebenaran berkahwin diserah semula kepada PPN untuk proses akad nikah nanti.

Prosedur agak rumit, tapi alhamdulillah, Allah bukakan jalan untuk aku menyelesaikan masalah. =)


p/s: Nak tahu bagaimana mahu membuat permohonan nikah? Klik SINI bagi LELAKI, dan SINI bagi PEREMPUAN.


with love,
Alya Syaqiera

Tuesday, April 3, 2012

KAD JEMPUTAN DAH SIAP! HOORAYY!



Salam semua. 


Alhamdulillah kad jemputan kahwin dah siap. Lepas ni bolehlah mula mengedar by hand dan pos. Bukan lama lagipun, sebulan je tinggal. Masih tak percaya aku bakal berkahwin. huhu


Jadi, kawan2 yang belum bagi details lagi di SINI; nama dan alamat untuk penghantaran kad jemputan, cepat2lah berbuat demikian. Nanti tak dapat kad kata tak menjemput pula.


Anyway, invitation di Facebook juga dikira sebagai OFFICIAL. So sila2 lah datang makan free gitu. hiks.


Muka depan kad. Muka depan je ye, sebab nak menjaga kerahsiaan content kepada public. Kita perlu berhati2 selalu di alam maya. Wee... pesanan penaja. =) 


click to enlarge
Warna purple lagi tu. Jadi kepada tetamu yang bakal datang, anda disarankan untuk memakai baju berwarna purple! Pasti meriah.


Jumpa di sana! =D


p/s: Nak tahu kad ditempah di mana? Berapa harga? Jom klik SINI.


with love,
Alya Syaqiera

Monday, April 2, 2012

26TH BIRTHDAY WISHES :D



Terima kasih kepada semua birthday wishes utk sy sempena birthday ke-26 tanggal 02.04.2012 tak kira di alam maya Facebook/Twitter, SMS dan di alam realiti. Doa2 anda semua membahagiakan saya. Appreciate a lot! =)


Antara ucapan2 di primary Facebook.





























Through Drawsome games.

ukbvhd.jpg





and... last but not least, en. Tunang belanja makan sempena birthday. =))

saya kelihatan bertambah tembam =p

with love,
Alya Syaqiera
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...