Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Friday, February 8, 2013

Ang Pow


Masa kelas dah hampir tamat di kelas Ting. 5. Student satu kelas semua berbangsa Cina.


Teacher : Eh nanti after holiday, jangan lupa bawa ang pow untuk saya ye.

Student1: Mana boleh.... Kami belum kahwin. U lah yang bagi kami.

Teacher : Eh.. raya kamu, kamu lah bagi saya. Bukan raya saya.

Student2 : Masa raya kamu pun, kamu tak ada bagi ang pow untuk kami.

Teacher : 'Berfikir....' (memang tak pernah bagi pun hihi).
Tak apalah. Nanti saya bagi gula2 untuk kamu ya.

Student2 : Gula2 nanti makan habis maa...

Teacher : Tak apalah. Gula2 rasa manis. Manis gula2 itu kamu akan rasa dalam hati, dan ingat sampai bila2... 
(tetiba pula berpuitis. Entah mana datang idea cakap macam tu. Semua student senyum.)

Student3 : Waa teacher... U pandai kata2 manis lei. Kenapa tak pergi buat sajak?

Teacher : ???


Anyway, Gong Xi Fa Cai untuk semua warga Malaysia yang menyambutnya. =D


p/s: Nak kena siap2 pergi beli gula2. Nanti terlupa. Btw, tadi dapat ang pow daripada Pn. Tay, disampaikan oleh Mr. Lim. Thank you. hihi


No comments:

Post a Comment

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...