Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

Saturday, October 21, 2017

DR. ROSY

Assalamualaikum.

Pregnancy journey anak pertama sepatutnya dah publish pada tarikh due tahun 2016. Tapi tak tau kenapa tak keluar2 sampai sekarang. Haha...

Harini appointment dengan Dr. Rosy selepas dua tahun.

Dan harini birthday husband! Tapi tak nak cerita pasal ni. Hihi

Cerita pasal jumpa Dr. Rosy. Hari Jumaat, first come first serve basis. Kami sampai jam 9.30 pagi dan terus mendaftar. Aku giliran kelima.

Pergi cari breakfast dulu. Dah dua tahun tak ke mari. Cafe sebelah klinik dah tutup rupanya. Tapi ada jual2 dekat lobby. So beli dan makan kat situ je.

Lepas bfast, tunggu giliran. Hampir jam 12.00pm juga, baru dipanggil masuk. Aku cuma nak check tahap kesihatan peranakan. Jadi prosedur yang dibuat tadi adalah ultrasound scan. Dr. Rosy cakap rahim okay, telur pun ada dan sihat. I'm so happyyy yay! Cuma masalah period tak regular tu masih ada. Dr. Rosy cakap, mungkin sebab masih breastfeed. Dr. sarankan aku teruskan Diane.

Next procedure adalah Pap Smear. Well... sepatutnya 7 minggu lepas bersalin dah kena buat pap smear. Result dapat selepas tujuh hari bekerja. Kalau ok, hosp tak call. Kalau tak ok, hosp akan call.

Dr. Rosy happy tengok Irfan. Dia cakap Irfan dah besar dan pandai cakap. Doc kata dah boleh toilet train sampai 3 tahun dah tak payah akai pampers, no more tram, no more minum susu dalam botol tapi cawan. Ok lah doc. Mana2 kita cubalah. Irfan salam dan wave bye2 kat doc n borak dgn doc mcm kenal lama!

Total cost hari ni = RM165.10 [consultation, Clomid, pap smear etc]

Ok bye!

-KPJ SEREMBAN

No comments:

Post a Comment

Thank you for your comments!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...