Followers

Facebook Page

Translate This Blog

Blog Hits

About Me



Hi all.
Nama aku Alya Syaqiera (commercial name, not a real name.. ahaha).
Hometown di Klang, sekarang menetap di Sepang bersama suami cz I'm officially MARRIED on 11th May 2012! =)
Born on 2nd April 19?? (age dirahsiakan.. la la la~).
Sedang bekerja dan sangat meminati bidang peragaan muslimah, pengacaraan & solekan.

Seorang yang serius, kadang2 gila2 dan boleh jadi gila juga.
Masa lapang diisi dengan aktiviti2 yang berfaedah dan disukai seperti shopping, karaoke, movie, photo shoot, casting, Instagram-ing, and reading fashion magazines.


Aku berblog sejak 24 Nov 2010.
Dulu aku suka menulis dalam diary.
Since sekarang semua orang layan social media esp Instagram,
so sambil2 Instagram-ing tu bolehlah aku update blog.
Diary pun dah tak wujud lagi. =p

Jadi, jika ada yang kata,
"Hey bukan main luah perasaan dalam blog..."
Aku akan kata, 
"Yes obviously sebab blog ganti diary,
dan ia sebagai men'channel'kan life yang semakin stress saban hari."
Kalau ada masalah dan sukar cari pendengar setia, lebih baik tulis dan luahkannya.
Tak mahu dengki okay!
Nak dengki2 gi main jauh2.. hee =p


Blog ni berkisar tentang bahagian lagi satu diri aku.
Lebih kepada personal blog, personal thoughts.
Ganti diri yang digunakan dalam blog ni ialah AKU,
terasa lebih dekat gitu dengan pembaca di luar sana.
Bahasa yang digunakan ialah B. Melayu ala2 rojak sikit campur dengan English.
Since Google Translate pun ada,
so tak ada masalah bagi sesiapa pun dari luar Malaysia untuk translate B. Melayu ke English, and vice versa (macamlah blog ni best sangat! akh3).
=)


Kepada semua pembaca yang masih setia mengikuti blog ni, alhamdulillah dan terima kasih. Ada yang sudi membaca juga dapat menggembirakan hati ini. 

Yeah friends...Enjoy reading & selamat berkenalan! =))


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...